• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Wij gaan weer naar school en het werk(t)

Wij gaan weer naar school en het werk(t) - Sportvoedingscoach.eu

Vanaf maandag is het gedaan met de pret. Voor de schoolgaande kinderen is de vakantie voorbij. We gaan lekker met zijn allen aan het werk. In de afgelopen weken toen ik lekker met mijn gezinnetje op vakantie was heb ik veel vragen gekregen. De meest gestelde vraag was “hoe kom ik van de vakantie kilo’s af?”

Met de onderstaande tips kom je al een groot eind in de goede richting maar mocht het nog niet lukken dan mag je uiteraard altijd contact met mij opnemen.

Voor de een is de zomervakantie een echte uitlaatklep, lekker (veel) eten en niks doen. Voor de andere is het alleen maar wandelen, ontspannen en genieten van een hapje en of drankje. Hoe dan ook het is belangrijk dat je ontspannen terugkomt van je vakantie.

Welke tips zijn er dan?

  • Stel een doel. Niks is lastiger dan dat maar verwacht ook geen wonder. De kilo’s die je bent aangekomen gaan er ook weer vanaf als je een realistisch doel stelt. Ben je niet aangekomen maar heb je vooral de regelmaat gemist dan moet je die weer invoeren. Het patroon oppakken wat je gewend bent of was.
  • Heb je het snaai gevoel en weet je echt niet wat je moet doen? Drink een groot glas water of pak een augurk. Je hersenen weten namelijk niet of je honger of dorst hebt. Bedenk je goed dat je maag weer kleiner moet worden wanneer je uitbundig op vakantie hebt gegeten.
  • Gewend aan fris en alcohol omdat het vakantie is? In Nederland komt er water uit de kraan en deze is prima te drinken. Drink deze dan ook met regelmaat. Zo krijg je geen dorst en helpt dit ook weer om het snaaien te voorkomen.
  • Wandelen is goed voor iedereen. Sinds een tijdje heb ik een wandel whatsapp groep. Daarin plaatsen we iedere dag het aantal stappen dat we hebben behaald. Het gaat er niet om of het 6, 8 of 10.000 stappen zijn het gaat erom dat je in beweging komt.
  • Zorg voor een goed gevulde maar ook gezondere koelkast. Hierdoor kom je minder vaak in de winkel en is de verleiding dus ook minder groot.
  • Pas je eetpatroon aan, aan de behoefte van je lichaam. Minder bewegen doorzittend werk? Dan minder koolhydraten en meer eiwitten en onverzadigde vetten.  Eet zeer zeker niet te weinig dat ga je niet lang volhouden en je gaat meer spieren verbranden dan vetten.
  • Maak een planning. Doe dit samen met je gezin en maak aan de hand van die uitkomst een boodschappenlijst. Is dit lastig dan mag je mij altijd een berichtje sturen.
  • Een gezonder eetpatroon is goed heb je een keer in de week een cheat dan is dat zeker geen probleem. Maar het is 1x in de week en niet iedere dag.
  • De meest belangrijke tip is misschien wel het woord tijd! Geef je de tijd om je doel te behalen. Lukt het niet dan wanhoop niet meteen er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden of misschien wel lijden.

Groeten,

André