• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Een gezondere levensstijl

Gezondere levensstijl - Sportvoedingscoach.eu

Op de basisschool leerde ik wat het woord samenwerken betekende. Samen en werken. Dus niet alles alleen doen maar samen een opdracht maken. Levensstijl bestaat ook uit 2 woorden. Leven en stijl, levensstijl wil dus zeggen het draait om je dagelijkse leven en de manier van leven. Alles wat je in je dagelijkse leven doet heeft invloed op je levensstijl. Het draait dus niet alleen om het gene dat je eet en drinkt of op de manier dat je beweegt. Het gaat om veel meer. Je nachtrust, je ontspanning, je uitgaves, je werkzaamheden en je sociale contacten.

Als een passie voor eten hebt zal je meer aandacht aan het eten besteden dan een ander persoon. Heb je per maand meer geld over dan dagen dan zal het ook geld uitgeven ook een stuk gemakkelijker zijn dan wanneer je meer dagen dan geld hebt.

Zoals je in het leven staat bepaald dus voor een groot deel onze levensstijl.

Op welke manier kun je dit eenvoudig veranderen.

Door niet alles in een keer te doen. Hieronder een aantal praktische tips die je zeker op weg gaan helpen.

Voldoende nachtrust

Ons lichaam hecht zoveel waarde aan voldoende nachtrust. Zeker wanneer we iedere dag op hetzelfde moment gaan slapen zal het lichaam dit steeds prettiger vinden. Slaap zorgt niet alleen voor rust maar ook voor het lichamelijke herstel. Iemand van 18 zal minder last hebben van een drukke dag dan iemand van 55. Door voldoende te slapen kun je je dan ook weer voelen als iemand van 18.

Sociale contacten

Wanneer je een straks leefpatroon hebt en dit alleen bestaat uit werken, eten en slapen dan zou je zeggen dat dit prima is. Toch beleeft je lichaam hier minder plezier aan. Het is enorm belangrijk om nu en dan wat af te spreken met familie en vrienden. Een bezoek aan de bioscoop, een terrasje nemen en bijkletsen, lekker uiteten of een sportievere uitdaging. Dit zorgt ervoor dat je lichaam en geest de rust krijgen die het verdient.

Sta op en loop

Als kinderen te lang zitten dan zegt een ouder wel eens “sta op en loop”. Ook voor volwassen geldt dit, sta op en loop. Blijf niet te lang zitten en neem tussendoor een sta op break. Zeker tijdens langere zitsessies (Vergaderingen, overleg ect) kan het zijn dat je even in gedachte wegzakt. Sta dan even op loop een rondje door de ruimte of doe met de groep een energizer. Je zal je verbazen hoe positief dit opgepakt wordt.

Sportief wandelen

Niet iedereen wilt sporten, toch is intensiever bewegen/ sporten gezond voor je lichaam. Ben je niet van het sporten maar wilt wel graag wandelen, wandel dan in een stevig tempo.  Hierdoor zal je lichaam dit als zeer prettig ervaren en geeft het je extra energie. Die boost zal niet alleen je lichaam maar ook je geest goed doen. Wanneer je met een stevige pas minimaal 20 minuten of meer wandelt ga je zelfs vet verbranden.

Lekker lachen met minder alcohol

Nu de zon volop schijnt en we regelmatig tot wat later in de tuin vertoeven staat gezelligheid voorop. Naast veel lachen is ook het alcohol gebruik hoger. Probeer zeker dit laatste wat te beperken. Met warm weer zal alcohol sneller zijn werking hebben. Het kan zelfs zo zijn dat je bij 1 glas alcohol in de zomer hetzelfde effect krijgt als bij 3 glazen. Water drinken is dan beter voor de hydratatie en reguleert je vochthuishouding op de juiste manier. Hou er rekening mee dat je waterdrinken niet kunt inhalen. Heb je door de dag heen te weinig gedronken dan kun je niet vlak voor het slapen 2 liter wegdrinken. Doseer dus door de hele dag heen.

Valt het je op dat een gezondere levensstijl meer is dan alleen de voeding. Je gezondheid is net als je leven een puzzelstuk. Als de juiste puzzelstukjes op de juiste plek liggen dan zal je optimaal presteren.

Hulp nodig? Laat het mij weten ik wil je graag helpen.