• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Verbeter je motivatie en trainingen

Nu de sportscholen dicht zijn werk je thuis misschien helemaal niet of juist nog harder om je lichaam in shape te krijgen of te houden. Als je rekening houdt met een aantal belangrijke punten dan kun je straks misschien wel zonder de sportschool.

Eten van eiwitten.

Het lichaam heeft eiwitten nodig, niet alleen om te herstellen maar ook om je spieren te laten groeien. Te weinig eiwit is geen herstel en geen groei. Heb je een goede eiwitshake nodig en je weet niet welke bij jou past dan kan ik je daar wel in adviseren. Hou rekening met ongeveer 20 gram eiwitten per maaltijd dan zit je goed. Veel meer eiwitten per maaltijd hebben geen effect en leveren uiteindelijk alleen maar calorieën op die je wellicht dan teveel binnen krijgt.

Herstel is oh zo belangrijk

Tijdens het intake gesprek dat ik met sporters heb spreek ik altijd over de nachtrust. Nee niet het moment dat je naar bed gaat maar het moment dat je gaat slapen en weer wakker wordt. Wordt je uitgeslapen wakker, ben je tussendoor nog wakker geweest, kon je gemakkelijk in slaapvallen en werd je voor de wekker wakker. Al die informatie zegt iets over je lichamelijke rust en over je herstel. Je herstel is misschien nog wel belangrijker dan je training. Herstel is nodig omdat je spieren niet tijdens de training groeien ook al lijkt dat zo maar pas in de dagen erna. Veelvuldig kwalitatieve trainingsarbeid levert het maximale rendement op.

Kwaliteit van training is belangrijk.

Trainen is leuk, uitdagend, in en ontspannend en levert rendement op. Nee training is niet gezellig en vrijblijvend. Als je ergens voor gaat dan moet je ook maximale inzet tonen. Zo ook qua training. Zorg dat je met de juiste instelling gaat trainen. Zorg dat je iemand naast je hebt staan die je precies kunt uitleggen hoe je je houding moet aannemen. De meeste blessures ontstaan doordat iemand overtraind of ongetraind is.

Oefeningen thuis zijn net zo goed.

Tegenwoordig zijn we meer thuis dan buiten de deur. Zorg dat je kwalitatief goede instructie filmpjes hebt die je ook kunt uitvoeren. Begin je net met sporten dan zijn de basisoefeningen al zwaar genoeg. Ga je lichaam dan ook niet onbedoeld de vernieling in helpen.

Er zijn tal van goede filmpjes te vinden, ook de Sportvoedingscoach heeft een besloten facebookgroep waarin je de filmpjes kunt zien. Ook worden daar een aantal voedingstips meegegeven.

Wat je vandaag doet hoef je morgen niet te doen.

Belangrijk is regelmaat, train dus niet maar 1x per maand maar probeer een vast ritme te vinden. Wanneer je maar sporadisch traint zal het lichaam dit ook niet heel effectief vinden en is het resultaat minimaal. Er wordt 30 minuten intensieve arbeid gewenst maar met 3x in de week is al voldoende om resultaat te kunnen krijgen. Met 3x een halfuur trainen gaat het je ook gemakkelijker lukken in de agenda dan 1x 3 uur trainingsarbeid.

Daag je uit!

Als voedingscoach van de Miss Beauty of the Netherlands is het mijn taak om de dames zo goed als mogelijk in shape te houden. Nee niet om zo dun mogelijk te zijn maar de juiste spier en vetmassa op het lichaam te hebben en je zo fit en sterk mogelijk te voelen.

Op dit moment zijn de provinciale trajecten aan de gang en krijgen de dames ook sport challenges. Iedere dag wat pittiger en zwaarder met daarin ook en rustdag verwerkt. De een houdt het vol de andere doet een standje rustiger! Het belangrijkste is dat je jezelf altijd moet weten uit te dagen. Wanneer je 30 dagen lang 1 oefening doet zonder verzwaarde stappen hierin dan zal er helaas niks aan je lichaam veranderen.

Daag jezelf uit en zorg dat je lichaam ontspannend in shape blijft. Maak van een beginnende sporter een actieve sporter. De basisoefeningen zijn er om te leren. De HIIT (High Intensity Interval Training) zijn er om je eigen grenzen te gaan verleggen en zo je lichaam nog beter in shape te kunnen krijgen.

OMA

Geen idee wanner je aan de slag moet gaan? Je oma weet het wel Ochtend Middag Avond.

Blij dat ik gesport heb

Je herkent het moment denk ik wel, “ik” heb geen zin. Als je gesport hebt weet ik zeker dat je er een positief gevoel aan gaat overhouden.  Gaat er eens iets fout? Denk dan aan dat wat allemaal goed gaat. ? fijn weekend en geniet van de carnavalsvakantie voor wat het waard is.