• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Ben jij klaar voor 2021

2021 het jaar dat we hoopte met veel plezier weer te mogen gaan sporten. Helaas zien we dat van enige versoepeling geen sprake is en mogen we steeds minder. Voor de topsporters is er wat meer ruimte. Niet alleen in de eredivisie zijn ze volop aan het voetballen ook andere nationale en internationale wedstrijden worden op het hoogste niveau gespeeld. Korfbal, basketbal zijn zo maar 2 van die sporten. Over een paar maanden zijn zelfs de Olympische spelen in welke vorm dan ook.

De bubbel en korfbal

Net als ieder andere persoon is het voor de topsporter belangrijk om fit te blijven. De persoonlijke bubbel zo klein mogelijk houden en zorgen dat je niet ziek wordt. In de amateursport mag er wel getraind worden maar zie ik hier in mijn eigen omgeving dat alleen de korfbal (Mariarade) 3 dagen per week op het trainingsveld staat.

Zorg dat je klaar bent voor de start van je sport. Ga niet wachten tot je krijgt te horen dat je weer wat mag gaan doen voor je clubje maar begin zelf. Thuisoefeningen, wandelen, joggen en hardlopen kun je onbeperkt doen. Dit uiteraard wel met maximaal 2 personen en 1,5 meter afstand. Ook aan een gezondere levensstijl en je voeding kun je werken. Zorg ook dat je weerstand voldoende is. De maand januari is eigenlijk altijd de griepmaand maar persoonlijk denk ik dat we minder griepgevallen en meer Corona gevallen krijgen dit jaar. Ondersteun je weerstand en werk aan een sterk en gezond lichaam.

De 4 aandachtpunten

Gezonde voeding: Sinds een aantal maanden maakt de Sportvoedingscoach gebruik van een complete voedingsapp. Deze voldoet aan alle eisen en werkt met gevalideerde input.

Voldoende nachtrust: Wanneer je in bed ligt moet je slapen, geen televisie of smartphone aan. Kom je wat moeilijker in slaap wandel dan nog een rondje voor het slapen gaan of lees een paar bladzijdes

Geen alcohol:  Alcohol wordt misschien wel het slaapmutsje genoemd maar alcohol ontregelt je slaapritme. Daarbij is er bij het nuttige van alcohol ook behoefte in ongezonder snaaien.

Weinig stress:  Misschien makkelijker gezegd dan gedaan maar door stress verstoor je het lichaam. Probeer jezelf te ontstressen en doe aan meditatie. Steeds meer mensen merken dat ze hier rustiger van worden en meer balans in hun lichaam krijgen.

Ben jij klaar voor 2021? Ik wil je graag helpen en bespreek graag de mogelijkheden.