• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?
De week van - Sportvoedingscoach

Ik krijg vaak de vraag wat ik zo de hele week doe. Als Sportvoedingscoach ben ik dagelijks bezig met het overbrengen van kennis en het coachen van mensen om gezonde voedingskeuzes te maken. Vorige week was een redelijk drukke, maar zeer diverse week voor mij en ik wil voor 1 keer een uitzondering maken en dit graag met jullie delen wat ik zoal heb gedaan.

De maandag altijd een mooie dag

Maandag begon met een smaakles in de ochtend. Het is belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren om verschillende smaken te herkennen en te waarderen. In de middag gaf ik een gastles op een school en in de avond had ik een training met 10 pedagogische medewerkers over voeding en kinderen. Het is altijd mooi om te zien hoe geïnteresseerd en gemotiveerd deze mensen zijn om hun kennis te vergroten en dit door te geven aan de kinderen.

De Maastrichtse dinsdag

Op dinsdag stond er een afspraak met MVV Maastricht op de planning. Hier ben ik betrokken bij het begeleiden van de selectie op het gebied van voeding en gezondheid. In de middag gaf ik eerst een workshop in het speciaal onderwijs en later op de dag zat ik met een duursporter aan tafel om te bespreken hoe hij het beste zijn voeding kan aanpakken om zo goed mogelijk te presteren. Ook had ik nog een gesprek met een talent en zijn ouders over hoe hij als puber zijn voeding moet aanpakken als hij topsporter wil worden.

Woensdag is geen halve dag werk

Woensdag begon ik met het geven van drie gezonde lesblokken op een basisschool. Ik vind het belangrijk om kinderen op jonge leeftijd te leren over gezonde voeding en hoe ze zelf gezonde keuzes kunnen maken. In de middag gaf ik een scholing en later op de dag was ik te gast bij “Even kletsen met Latief”, een podcast over voeding en jezelf mentaal sterker maken.

Donderdag stopt niet om 17.00 uur

Op donderdag stond het zintuigenspel op een basisschool op het programma en in de middag had ik een gesprek met drie (top)sporters over herstel en het effect van voeding hierop. In de avond had ik nog een biometrische meting en voortgangsgesprek met een cliënt en mocht ik op Q-music in 3 minuten tijd vertellen wat mijn werkzaamheden zijn.

Vrijdag is kidsdag

Vrijdag stond in het teken van vluchtelingen. In de ochtend kookte ik met kinderen uit het oorlogsgebied en in de middag kookte ik met groep 6-7-8. Het is belangrijk om deze kinderen te laten zien dat gezond eten ook heel lekker kan zijn en dat er genoeg mogelijkheden zijn om een gezonde maaltijd te maken.

Zoals je ziet, was het een diverse week vol met verschillende activiteiten en afspraken. Als Sportvoedingscoach vind ik het belangrijk om mensen te begeleiden naar een gezondere leefstijl en meer kennis over voeding bij te brengen. Het geeft mij enorm veel voldoening om te zien hoe mensen hun leefstijl verbeteren en hun gezondheid positief beïnvloeden. Tussendoor doe ik nog de administratie en een stuk voorbereiding en uiteraard de verslaglegging.

De komende week

Ik kijk uit naar de komende week vol nieuwe uitdagingen en mogelijkheden om mijn kennis en ervaring te delen. Zo staan er volgende week onder andere een workshop over gezonde voeding op een middelbare school en een lezing over voeding en sport gepland. Daarnaast heb ik een aantal individuele gesprekken met cliënten die ik begeleid naar een gezondere leefstijl en een betere gezondheid.

Ook heb ik een afspraak staan met een diëtist om te overleggen over een gezamenlijk project. We willen graag onze krachten bundelen om meer mensen te bereiken en ze te helpen bij het maken van gezonde voedingskeuzes. Samen zijn we bezig met een nieuwe opzet “Verduurzaam je medewerkers”

Kortom, de komende week belooft weer een mooie en uitdagende week te worden vol met interessante activiteiten en nieuwe kansen om mijn passie voor voeding en gezondheid te delen. Ik kan niet wachten om te zien wat deze week voor mij in petto heeft en ik kijk er naar uit om mensen te blijven begeleiden naar een gezondere leefstijl en een betere gezondheid.

De week van - Sportvoedingscoach