• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Eigen schuld dikke bult?

Het is mijn eigen schuld

Overgewicht komt steeds vaker voor en de meeste mensen die ik spreek zeggen  “het is mijn eigen schuld” Het is misschien wel je eigen schuld maar het is van zoveel factoren afhankelijk. Je overgewicht wordt voor een groot deel erfelijk bepaald. Wat dacht je van de maatschappij waarin we leven op iedere hoek van de straat is er wel een winkel of snackbar waar we ons kunnen vol proppen met dat wat ongezond is. Dan leven we steeds vaker in een tijd waarin tijdgebrek en dagelijks terugkomend probleem is. We werken, werken en werken. Tussendoor moet er gegeten, gesport, geslapen worden en verwachten we ook nog tijd te krijgen voor een stukje ontspanning.

Dit laatste wordt een nog groter probleem, we krijgen steeds grotere supermarkten en ook steeds meer aanbod. De keuze is reuze een bekende slogan die echt waar is.

Nachtrust is belangrijk

Op termijn gaan we ons gewicht dan ook niet kwijt raken wanneer we niet slimmer te werk gaan. Tijd vrij maken om te eten, tijd vrij maken om te sporten en zeker tijd vrij maken voor een stukje ontspannen en te slapen. Uiteindelijk levert dat ook het meeste rendement op voor de werkgever.

Het schuldgevoel dat je hebt omdat je te flink bent kan steeds meer frustratie opleveren. Soms wordt je er moedeloos van en weet je niet meer waar je het moet zoeken. Het zoveelste dieet werkt niet, de sapjes komen je de oren uit en steeds maar die komkommer tijdens de lunch daar ben je ook klaar mee.

Dan spelen de supermarkten er ook nog eens niet op in want ze bieden steeds meer producten aan met zeer moeilijke etiketten. Niet leesbaar, verschillende kleuren waardoor het nog moeilijker wordt en termen op het etiket die zelfs een universitaire afgestuurd persoon niet kan lezen of uitspreken. Wat moet jij er dan mee doen?

Realistische doelen stellen

Blijf realistisch met de doelen die je wilt behalen. Jij hebt dat gewicht al een lange periode mee moeten slepen en dat zal ook nog even duren. Je kunt het wel veranderen maar dan moet je er ook wat voor doen en de juiste hulp hebben. Bezoek eens de sportschool die iets verder weg ligt. Niet die het goedkoopste is maar de sportschool die je ook persoonlijk kan begeleiden. Neem dan niet de auto of de elektrische fiets maar wandel er gewoon heen.

Leg de focus op de plek waar het moet. Wanneer je 20 kg kwijt wilt raken betekent het dat je gezondheid niet goed in elkaar zit. Eerder en langer slapen, de eerste paar kilo’s verliezen en je al fitter voelen schelen enorm. Met andere woorden zodra je merkt aan je zelf dat je fitter bent, niet meer vermoeid je bed uitkomt gaan de kilo’s met de juiste inspanning en voeding eraf.

Ben blij met dat wat er gebeurt met je lijf. Ben je pas 2 kilo kwijt geraakt kun je ontevreden zijn maar pak maar eens 4 ponds pakken boter vast en neem deze de hele dag met je mee. Dan ga je zelf merken hoe blij je bent met 2 kilo minder. Wanneer je positiever denkt dan ga je ook met meer energie bij je werkgever aan de slag en als je dat doet is deze ook tevreden.

Samen je doel willen behalen

Is de motivatie ver te zoeken en twijfel je steeds aan je zelf dan is de online groep bij de Sportvoedingscoach een goed alternatief. In een besloten groep zit je met gelijk gestemde mensen. Die samen en individueel alles doen om hun doel te willen en kunnen behalen. Samen sta je sterk! Deze online groep is momenteel alleen beschikbaar voor dames.