• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Een nieuwe jaar, dus ook weer nieuwe kansen. Nu is het niet zo dat je moet wachten tot 1 januari maar veel mensen gebruiken deze datum toch als startdatum. Goede voornemens nemen de meeste mensen wel maar de vraag is hoe bereik je ze.

De belangrijkste manier is om deze te bereiken is misschien wel dat je de goede voornemens moet vergeten. Het is mooi als je een doel hebt maar schrijf het op en maak het realistisch voor je. Heb je nog nooit gevoetbald dan speel je niet over 2 maanden in het eerste team van Barcelona. Ben je zwaarlijvig en wil je afvallen 20 kg in een maand is niet (op een gezonde manier) haalbaar. Ben dus echt realistisch om je doelen te behalen maak ze voor jezelf helder en duidelijk.

Motivatie:  Om een doel te willen bereiken moet je gemotiveerd zijn. Je eigen motivatie is belangrijk maar nog belangrijker is het om te weten waarom je het doet. Is het voor een betere gezondheid, om een betere prestatie te kunnen leveren of misschien wel om je gewichtsdoel te bereiken.

Wijze beslissingen die haalbaar zijn.

Als kind liep ik rond in een shirtje van het Nederlands elftal. Ik was er trots op maar toen mijn vader in 1988 op een groot spandoek “Van Basten laat ons niet Barsten” had geschreven wist ik ook al dat het voetballen nooit wat ging worden. Dromen mag maar ben wel realistisch en maak beslissingen die haalbaar zijn. Je moet je zelf kunnen managen en dat kun je doen op de volgende manier.

Werk je doel specifiek uit, schrijf op dat je voor 01-04-2021 iedere dag 10.000 stappen zet (zeker wanneer je een kantoorbaan hebt) en 5 kg in gewicht veranderd wilt zijn.

Meten is weten; Neem een stappenteller of ander meetinstrument waarmee je (voor jezelf) kunt laten zien dat je stappendoel iedere dag doet behalen. Zit je in de avond op 9.000 stappen dan wil je nog wel even snel dat blokje om. Ook voor het wegen van je gewicht is het belangrijk dat je dit 1x per maand controleert. Op deze manier blijf je gemotiveerd. Wanneer je zelf niet kunt of wilt wegen dan kun je daarvoor altijd contact met mij opnemen.

Belonen: Je mag best wel trots zijn op het behalen van je doel en je daar zelf voor belonen.

Out of the box: Wanneer je eenmaal goed bezig bent merk je dat het geen uitzondering meer is maar een gewoonte. Wil je eens een stapje extra of iets anders proberen denk dan echt lekker out of the box. Die 10.000 stappen per dag mag je ook met hardlopen doen. Dat is wat anders maar ook dat telt.

Tijd is geld: In de huidige maatschappij maken we weinig tijd voor onszelf vrij. We zijn alleen maar druk (voor andere) bezig en vergeten vaak hoe belangrijk jijzelf bent. Plan dus ook in je agenda die momenten die belangrijk zijn dan merk je pas hoe mooi het kan zijn.

Vergeet niet dat er altijd mensen zijn die het beter weten, die het anders zouden doen of met (ongevraagde) adviezen komen. Leer van jezelf en leer van je eigen fouten. Wanneer je er dan toch niet helemaal uitkomt is het goed om een professional bij de hand te nemen.