• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Chocolade, wafels, chips en alcohol. Past het nog in een gezonde levensstijl?

Van suiker wordt men dik, we weten het allemaal maar het is moeilijk om de zoetigheid te weerstaan als ze zoveel worden aangeboden. Overal zit suiker in en als de suiker er niet van zich zelf inzit dan wordt er wel aan toegevoegd. Je komt dus niet gemakkelijk van de hoeveelheid suiker af terwijl we dit wel graag zouden willen.

Stel je nu eens voor, je loopt  een keer per maand door het winkelcentrum en op de hoek staat een wafelkraam. Vanaf het begin van het winkelcentrum ruik je al de geur van de heerlijke wafels en je fantaseert er al flink op los welke wafel je graag wilt eten. Eet dan gewoon die wafel. Die cheat mag je je zelf ook best wel gunnen en je moet er ook gewoon van genieten dus zeker niet te snel.

Dit is anders wanneer je iedere dag zin hebt in die lekkere wafel. Eet je het iedere dag dan ga je er namelijk niet meer van genieten maar dan wordt het een gewoonte. Je moet dus niet vandaag die heerlijke verse warme wafel gaan eten en morgen een Bossche Bol.. Realiseer je wel dat suiker ongeacht waar het in zit en welke suiker het is bij een overschot (te veel ) in je lichaam omgezet wordt in vet.

Hou je graag van een drankje of drink je een maal in de week een wijntje

In een gezonde levensstijl past geen alcohol. Het hoort er gewoon niet bij en is dus ook niet gezond. Toch kun je net zoals de wafel manier genieten van een glas alcohol. Drink je dus een keer week of eens per 2 weken een glas alcohol dan moet je er van genieten. Doe je dit iedere dag dan geniet je er niet meer van maar wordt het een gewoonte. Zeker wanneer je aan je gewicht wilt werken is het belangrijk om te weten dat in alcohol ook gewoon suiker zit en dus ook calorieën. Een glas wijn of bier bevat al snel 120 kcal en een mix-drankje mag je al zeker x 2 rekenen(dus 240 kcal)

Moeite met de keuzes maken

Heb je moeite met keuzes te maken bedenk je dan goed met welk doel je dit doet. Wil je graag een vitaler leven of in gewicht afnemen dan is het belangrijk dit doel ook voor ogen hebt.  Als je minimaal 6 dagen per week je 250 gram groenten per dag wilt eten dan weet je ook dat je maximaal 1 dag minder mag eten.

Gewicht afvallen

Als je in gewicht wilt afvallen en je weet dat je daarvoor gezonder moet eten en meer gaan sporten dan is het belangrijk dat je ook een doel voor ogen hebt. Niet zeggen dat je 20 kg wilt afvallen want dan is de stap te groot. Je wilt 5 kg afvallen in 2 maanden tijd en daarvoor moet je zeker 2x in de week actief gaan sporten en 6 dagen gezond eten. Als je dit doel behaald ben je gemotiveerder om je volgende stap te gaan zetten.