• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Vegetarische, gluten – en lactose vrije Quiche

Vegetariërs die ook nog eens een glutenallergie hebben in combinatie met een lactose intolerantie. Je komt ze niet iedere dag tegen maar ze zijn er wel. Voor deze groep mensen is het vaak moeilijk om een lekkere quiche op tafel te zetten terwijl dit helemaal niet zo moeilijk is.

Ingrediënten 

Glutenvrij bladerdeeg
1 courgette
1 winterpeen
1 stonk bloemkool
2 tomaten
1 prei
2 eiwitten
50 gram oude kaas 30+ (Deze is namelijk lactose vrij)

Bereidingswijze

Vet de bodem in met een beetje boter, dit is alleen in het voordeel van het bladerdeeg. Het laat namelijk gemakkelijker los wanneer de quiche klaar is. Zorg dat het glutenvrije bladerdeeg ontdooit is voor je het in de vorm legt.

Snij de groenten (uitgezonderd de tomaatjes) klein in hap klaren stukjes. Doe een beetje olijfolie in de pan en wok de groenten een minuut of 10 lekker goud knapperig. Doe nu de oude kaas met de 2 eiwitten in een blender en meng het geheel. Verspreid de groenten over de bodem van de bakvorm en giet het mengsel van de eiwitten en de kaas er over heen.  Snij nu de tomaatjes klein en doe deze er bovenop. Wanneer je het lekker vindt dan mag je er nog wat kaas overheen leggen.

Is er te weinig (eiwit-kaas) mengsel doorheen gegoten dan mag je er nog wat water bij doen. Dit verdampt namelijk in de oven waardoor het bladerdeeg niet te nat gaat worden. Laat de oven op 200 graden hete lucht voorverwarmen om vervolgens de quiche in 45 minuten mooi goudbruin te krijgen.

Lactose zit nauwelijks in boter en niet in oude kaas.

Binnenkort kom ik met het alternatief voor veganisten. Zoek je nog een aantal vegetarische lunch ideeën?