• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Vegetarische lunchgerechten deel 1

Vegetarische lunchgerechten

Wat begon als grap bleek achteraf veel gemakkelijker dan gedacht. 14 dagen vegan lunch challenge  eten en dan ook nog eens zo gezond mogelijk.  Je ziet pas dat het eenvoudig is op het moment dat je er echt mee bezig bent.

Dag 1: Een lekker speltbrood bij de Bisschopsmolen gehaald en daarop rode bieten met magere kwark. Als extra een beetje dille klein gesneden en die er doorheen.

Dag 2: Omdat je gezondheid belangrijk is heb ik met een rijpe avocado en 2x een eiwit een lekkere eiwitrijke avocado omelet gemaakt. Heb je een drukke dag eet er dan een sneetje volkoren of speltbrood bij.

Dag 3: Lekker even genieten van de lunch. Een eigengemaakte humus met avocado en kiemgroenten. De kiemgroenten krijg je bij iedere grote supermarkt.

Dag 4: Dat was me een rustige donderdag middag daarom een bakje magere kwark, ongeveer een 200 gram met daarin wat aardbeien en een grote hand mix noten met rozijnen. Alles ongezouten en ongebrand.

Dag 5: Speltcrackers met huttekase, verse peterselie avocado en een gekookt ei.

Dag 6: Zaterdagmiddag pannenkoeken, lekkere havermoutpannenkoeken met verse aardbeien, kiwi en honing. De honing komt uit Nuth en rechtstreeks van een imker. Dus niet gezoet met suiker. Havermout bevat veel koolhydraten maar zeer weinig suikers dus een goede maaltijd waarbij je weinig suikers binnenkrijgt.

Dag 7: Speltbrood van de Bisschopsmolen uit Maastricht met lekkere humus ook nu weer zelf gemaakt en wat kiemgroenten die ik nog over had.

 

Ben je benieuwd welke 7 lunchgerechten ik nog meer heb? ik zal deze vrijdag plaatsen zodat je tijd hebt om al een paar gerechten uit te proberen.