• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Supermarkten wordt wakker en verkoop buitenbeentjes.

Denk je aan buitenbeentjes dan denk je al snel aan iemand die niet binnen een groep past. Iemand die zich anders gedraagt dan de rest of iemand die een uitzonderlijk talent heeft. Nee daar heb ik het nu eens niet over! Door de warme zomer zijn de prijzen van de groenten en het fruit enorm gestegen. Voor 3 maanden terug kocht ik nog een komkommer voor €0,44 en nu de zelfde komkommer voor €1,19. Een verschil van €0,75! Bijna 1 hele euro op 1 komkommer dat is erg veel zeker wanneer je op je beurs moet letten. Deze prijzen zijn niet alleen gestegen in de Albert Heijn nee ook bij de Jumbo, de Plus, Dirk, Lidl en Aldi heeft de prijzen verhoogd.

Dan maar gratis weggeven

Weten we nog het verhaal van de boer deze warme zomer met zijn snacktomaatjes, deze mochten gratis opgehaald worden 1.000.000 stuks! Heel Nederland stond met zijn emmers klaar om de tomaatjes op te halen. De boer zelf verklaarde dat ze perse 14 dagen goed moesten blijven en daarom niet verkocht konden worden. Een boer die zijn pruimen voor vrijwel niks ging verkopen en een Limburgse boer die 1 kg blauwe bessen aanbood voor €3,00. Het hele land daalde af en kocht zoveel mogelijk of nam het gratis mee. De consument zou perse alles op gewicht, recht of met volle kleur willen kopen. Nou geloof me die tijd is voorbij.

BTW omhoog dus ook weer alles duurder

Ik zie nu al het probleem voor de komende tijd. We moeten meer aan onze gezondheid werken, de prijs van het water gaat omlaag en ook voor de suikervrije drankjes zal er minder betaald moeten worden. Vanaf januari 2019 gaat dan ook nog eens de BTW omhoog du de consument gaat nog meer betalen voor het eten en drinken.

Buitenbeentjes lekker, gezond en meer dan genoeg op voorraad

Wil je per direct meer letten op wat je koopt denk dan aan buitenbeentjes, komkommers die niet helemaal recht zijn, paprika’s die niet helemaal het minimale gewicht bevatten of avocado’s die een vreemde vorm hebben. Maar ook appels, peren, aubergines en wortels.Er is niks mis mee behalve de vorm. Nou een geluk als je het snijdt dan zie je daar niks meer van want qua voedingswaarde zijn ze prima.

Albert Heijn XL in Kerkrade

Vandaag bij de Albert Heijn XL bij de Roda JC Ring in Kerkrade 4 komkommers en 10 paprika’s gehaald voor €3,78 dat is per stuk groenten €0,27.

Even voor jullie idee, Paprika mix (3 kleuren in een zakje) kosten €1,79 en zijn slechts 350 gram in totaal dat is €0,60 per stuk. Ik heb 1 kg paprika’s voor €1,99 dat is dus per stuk dus €0,20

De komkommer kost €1,19 per stuk nu heb ik er 4 voor €1,79 dat is €0,44 per stuk.

Je bespaard dus al op je uitgave door alleen een andere vorm te kopen die toch gezond is.

Tekst gaat onder de foto’s verder

Ik snap dus nog steeds niet waarom Albert Heijn de enige is die een aanbod heeft in buitenbeentjes. We hebben in Nederland een overschot in groenten en fruit. We kiepen alles weg of er wordt veevoer van gemaakt! Supermarkten wordt wakker ga buitenbeentjes verkopen. Jullie helpen hier niet alleen de boer mee maar ook voor de consument die minder te besteden heeft maken jullie de groenten en fruit weer betaalbaar. De consument die perse die kaarsrechte komkommer of wortel wilt kopen koopt hem toch van je.

 

Eet jij wel eens buitenbeentjes of loop je er aan voorbij??