• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Hoe gezond is het om vegan te eten?

Hoe gezond is vegan eten - Sportvoedingscoach

Een vegan levensstijl houdt in dat iemand geen producten consumeert of gebruikt die afkomstig zijn van dieren. Denk dan aan vlees, vis, eieren, melkproducten en honing. In plaats daarvan eten vegans plantaardige voedingsmiddelen, zoals groenten, fruit, volle granen, peulvruchten, noten en zaden.

Gezondheidsvoordelen

Er zijn enkele gezondheidsvoordelen verbonden aan een vegan levensstijl. Een vegan dieet kan helpen om het risico op bepaalde chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, obesitas en type 2 diabetes, te verminderen. Dit komt omdat een vegan dieet rijk is aan voedingsstoffen zoals vezels, antioxidanten, fytochemicaliën en bepaalde vitamines en mineralen. Deze zijn laag is in ongezonde verzadigde vetten en cholesterol.

Goed voor het milieu

Daarnaast kan een vegan dieet ook helpen om het milieu te beschermen, omdat de productie van plantaardige voedingsmiddelen in het algemeen minder belastend is voor het milieu dan de productie van dierlijke producten.

Belangrijk om te weten

Het is echter belangrijk om te onthouden dat, net als bij elk ander dieet, een vegan dieet goed gepland moet worden om ervoor te zorgen dat het alle benodigde voedingsstoffen bevat. Bepaalde voedingsstoffen, zoals eiwitten, ijzer, calcium, vitamine B12 en omega-3-vetzuren, kunnen moeilijker te verkrijgen zijn uit een vegan dieet en kunnen aangevuld moeten worden. Deze kun je aanvullen met voedingssupplementen of een gevarieerde voeding met plantaardige voedingsmiddelen die deze voedingsstoffen bevatten. Het is daarom aanbevolen om professioneel advies te vragen aan een arts of een geregistreerd diëtist voordat u overstapt op een vegan levensstijl.

Meer weten?

Nieuwsbrief aanmelding

Please wait...

Bedankt voor uw aanmelding.

Groet,

André Mostard - Sportvoedingscoach.eu