• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Is kurkuma zo gezond?

Is kurkuma zo gezond - Sportvoedingscoach.eu

Kurkuma is een specerij die afkomstig is van de wortel van de kurkumapalm (Curcuma longa), een plant die voornamelijk groeit in Azië. De specerij wordt al eeuwenlang gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde en wordt gezien als een krachtig medicijn vanwege zijn talrijke gezondheidsvoordelen.

Er zijn enkele redenen waarom kurkuma gezond kan zijn:

Kurkuma bevat curcumine, een stof die ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Het kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam en kan daarom nuttig zijn bij het behandelen van ontstekingsgerelateerde aandoeningen, zoals artritis en darmontstekingen.

Kurkuma kan ook helpen bij het verminderen van het risico op hartaandoeningen. Het kan de bloedstolling verminderen en de bloedvaten verwijden, wat kan helpen om de bloeddruk te verlagen en het risico op bloedstolsels te verminderen.

Kurkuma kan ook helpen bij het verminderen van het risico op kanker. Sommige studies suggereren dat curcumine, het actieve bestanddeel in kurkuma, kan helpen bij het voorkomen van kankercellen en het verminderen van de groei van kankercellen.

Kurkuma kan ook helpen bij het verbeteren van de geestelijke gezondheid. Sommige studies suggereren dat het nemen van kurkuma-supplementen kan helpen bij het verminderen van depressie en het verbeteren van de gemoedstoestand.

Kurkuma kan ook helpen bij het verminderen van de kans op de ziekte van Alzheimer. Sommige studies suggereren dat het nemen van kurkuma-supplementen kan helpen bij het verminderen van de afname van cognitieve vaardigheden die gerelateerd is aan de ziekte van Alzheimer.

Het is belangrijk om te onthouden dat deze gezondheidsvoordelen voornamelijk zijn gebaseerd op onderzoek naar het gebruik van kurkuma in supplementvorm. Het is nog niet duidelijk of het eten van kurkuma in gerechten dezelfde voordelen oplevert. Als je geïnteresseerd bent in het nemen van kurkuma-supplementen, is het altijd het beste om eerst te overleggen met een arts voordat je begint.

Meer tips?

[mailerlite_form form_id=1]