• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Tips voor de feestdagen

Feestdagen ze kunnen ook anders

Eet niet te veel op feestdagen, wanneer je avonds lekker met de familie of vrienden gaat eten moet je er voor zorgen dat je ontbijt en lunch het zelfde is als normaal. Ook de tussendoortjes die je normaal eet moeten aanwezig zijn. Op het moment dat je deze maaltijden overslaat of gaat minderen dan zal de drang naar zoet alleen maar groter worden.

  • Wanneer je moeite hebt om van de lekkernij af te blijven zet er dan ook bewust een schaaltje rauwkost neer. Worteltjes, snoeptomaatjes, komkommer, paprika, stukjes bloemkool zo een aantal soorten groenten die lekker zijn om te eten. Zeker wanneer je er zelf nog een dip bij maakt.
  • Ga je lang tafelen en weet je dat er veel geserveerd gaat worden beperk dan ook het aantal snacks dat je vooraf eet. Nee dankjewel zeggen kost geen extra moeite en wordt ook gewaardeerd
  • Konijn is mager vlees maar eend en gans zijn zeer vet. Maak dus een bewuste keuze wat je eet. Van de een kun je wat meer eten dan van de andere vlees.
  • Wanneer je zelf gaat zorgen voor een feestdiner houdt er dan altijd rekening mee dat je voldoende groenten serveert.
  • Wanneer je het hele jaar geen fris of alcohol drinkt hoef je het nu ook niet te drinken. Drink je regelmatig fris of alcohol ga dan tijdens de feestdagen zeker niet meer drinken. Dit soort drankjes zijn rijk aan suiker en kcal.
  • Heb je uiteindelijk nog restjes over denk dan eens aan andere mensen of zet het weg voor een andere dag. Je hoeft zeker niet meer te eten dan normaal .
  • Ben je echt een keukenprins of prinses bak dan zelf de oliebollen. Gebruik vloeibaar vet deze bevatten weinigVerzadigde Vetten, maak de oliebollen kleiner en zorg dat het vet goed warm is. Strooi niet de poedersuiker over de oliebollen maar zet het in een bakje ernaast. Zo bepaald iedereen zelf hoeveel poedersuiker op de oliebol gaat.

Ben je gewend om alles kant en klaar te kopen? Besteed iets meer aandacht aan de gerechten en koop verse streek – en seizoensgebonden producten.

Bewegen

Naast alle gezelligheid is het ook verstandig om je benen te strekken, maak een lekkere frisse winterwandeling, je zult merken dat wanneer je gaat wandelen vooraf aan feestdiner je veel meer geniet van het eten en wanneer je achteraf gaat wandelen je niet met een te vol gevoel blijft zitten. Onderuit zakken op de bank kun je ook later doen.

De feestdagen duren altijd langer dan wij denken, je begint namelijk al bij de intocht van Sinterklaas van de pepernoten te snoepen en ook voor de kerst staan de kerst kransjes al op tafel. Tijdens deze 2 feestmaanden is het goed om eens extra de fiets te pakken of een extra rondje te wandelen of te joggen.

Wist je dit?

Een chocoladeletter bevat al snel 50 gram suiker dat zijn toch 16 suikerklontjes

Een zakje met kruidennoten van melkchocolade met kaneelsmaak bevat maar liefst 94,5 gram suiker(32 suikerklontjes) dat is per portie 16 gram(5 suikerklontjes). Daarnaast ook nog eens 28,35 gram Verzadigd Vet.