• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Snel afvallen bestaat dat?

Snel en verantwoordelijk afvallen bestaat dat??

Deze vraag krijg ik gemiddeld 3x in de week. Heb je wat om snel af te vallen want ik heb een feestje, bruiloft, sollicitatie of een andere activiteit.

Wie heeft niet dat doel voor ogen om zo snel mogelijk veel gewicht te verliezen. Voor de meeste mensen kan het niet snel genoeg gaan als ze maar afvallen. Wat is nu eigenlijk goed en verantwoordelijk, een vaag dieet wat je op internet hebt gelezen? Een wonderpil die je nergens krijgt en alleen voor veel geld kunt bestellen. Koolhydraat arm, alleen vet, geen suikers, sap dieet, brooddieet, appel dieet, soepdieet er zijn zoveel diëten waardoor de meeste mensen niet meer weten wat ze moeten doen. Pas op het moment dat ze veel geld hebben uitgegeven en ze nog steeds op het zelfde gewicht zitten zijn ze een illusie armer en geven ze de moed op.Waarmee kun je dan het beste mee beginnen en hoe voorkom je dat je in gewicht afneemt en zeker niet toeneemt.

Training – André Mostard – Sportvoedingscoach

Verantwoordelijke wijze

Wanneer je een doel hebt moet je weten hoe je dit kunt bereiken. Wat is verantwoordelijk en wat is onverantwoordelijk. Moet je nog de tussendoortjes nemen en zijn die verzadigde vetten nu wel goed om te eten. Moet ik overstappen op light of juist minder gaan eten. Ga ik voor het verlies in gewicht van vet of in het verlies in gewicht door middel van spiermassa afbraak?

Het beste is om je eet – en drinkpatroon geleidelijk aan te passen. Wanneer je dit niet gaat doen dan zal je al binnen een aantal dagen terugvallen in je oude, ongezonde eet – en drinkpatroon. Als Sportvoedingscoach laat ik de mensen altijd een aantal dagen opschrijven wat ze eten en drinken. Zo krijg ik een goed beeld van hun leefpatroon. Je kunt dit zelf ook doen, let op je zult meteen zien dat je vaker iets niet eet of een maaltijd overslaat. Ook bij het drinken zal je versteld staan wat je allemaal niet drinkt. Eet je tussendoortjes om je honger te stillen zorg er dan voor dat je ontbijt goed is. Dus niet 1 cracker maar een goed gevarieerd ontbijt. Zijn je tussendoortjes vooral de lekkere tussendoortjes vervang deze dan door gezondere tussendoortjes. Denk ook de aanpassingen bij het drinken, frisdranken moet je beperken en helemaal weglaten en Verzadigde vetten moeten zoveel mogelijk weggelaten worden of vervangen worden door Onverzadigde vetten.

Met stil zitten bereik je niks

Wanneer je in gewicht moet afvallen dan betekend dit ook dat je lichaam vet moet gaan verbranden. Er moet dus beweging in je lijf komen, niet alleen de beentjes strekken nee er moet stevig gesport worden. Ga niet je lichaam meteen met 200% vermogen belasten want dan loop je meteen tegen een blessure aan. Zorg voor een verantwoordelijk sportschema je kunt deze op het internet vinden maar nog beter is het om bij een sportschool of een personal trainer voorbij te gaan. Je krijgt dan vaak maatwerk en dat maakt toch een groot verschil

Wil je gaan hardlopen dan kan dat zeker, ook wanneer je veel te zwaar bent. Houdt er dan rekening mee dat het allemaal wat langzamer gaat maar dat je ook in gewicht gaat afvallen.

“Snellopers zijn doodlopers”

Je leest op internet genoeg verhalen over mensen die in 4 weken tijd 30 kg zijn afgevallen of in 4 maanden tijd ruim 60 kg zijn kwijt geraakt en meer dan 20 kg spiermassa erbij hebben gekregen. Vraag je zelf eens af of dat kan kloppen, sprookjes bestaan alleen in boeken. Wil je in gewicht afvallen dan moet je hier een serieus de tijd voornemen. Beter in een langere periode een stabiel doel behalen dan in een korte periode

Wil jij ook op een gezonde manier een blijvend resultaat boeken? neem dan vandaag nog contact met mij op!

Groeten,

André Mostard – Sportvoedingscoach