• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Komend weekend is de ODS-Vitaal Najaarswandeling

ODS - Vitaal wandeltocht

Dit jaar is de wandeltocht niet in Nederland maar @odsvitaal gaat de grens over. In de omgeving van het Belgische plaatsje #Maasmechelen wordt het nationale park aangedaan. De weersverwachting ziet er goed uit. Goed voor het wandelen. Niet te warm en zeker niet te koud. Als je in de buitenlucht gaat wandelen dan krijg je vaker trek. De frisse neus, het stevige doorstappen maar ook de buitenlucht zorgen ervoor dat je maag trek krijgt. Deze brandstof moet je aanvullen.  Zorg dat die tank lekker vol is en je niet van de honger gaat omkomen.

Als je stevig doorstapt en flink wat kilometers gaat afleggen, ODS zorgt ervoor dat je een knapzak meekrijgt maar zelf voor wat extra’s zorgen kan geen kwaad. Zeker als je regelmatig loopt dan ken jij je lichaam als beste. Als je lange afstanden loopt dan kun je het beste zorgen voor langzame koolhydraten. Anders gezegd suikers die langzaam in je lichaam worden opgenomen en waarvan de energie afgifte ook langzamer is. Doe je dit in combinatie met wat eiwitten dan is dat ook nog eens prettig voor een stukje spierherstel.

Welke wandelsnacks zitten bij mij in de rugzak.

  • Een kleine volkoren pastasalade met veganaise en dan klein gesneden augurkjes, paprika’s, koolrabi en tomaatjes.
  • Volkorenbrood met plantaardige boter en kipfilet met stroop.
  • Ongezouten amandelen
  • Banaan en een rode appel
  • Eierkoek of een plak ontbijtkoek
  • Klein pakje tuc koekjes
  • Flesje (koude) rooibosthee

Je kunt nog veel meer in je rugzak stoppen maar het is belangrijk dat de ballast niet te zwaar wordt. Vooraf een goede maaltijd eten is beter dan je onderweg helemaal vol eten. Als je dan terugkomt dan mag je ook best wel genieten van wat lekkers. Wandel je niet met regelmaat dan geef ik je het advies om niet te laat te eten. Beter iets eerder onderweg dan te laat. Met regelmaat wat te drinken want je transpireert best wel veel onderweg. Een uur voor het slapen gaan nog een bakje magere kwark met een handje walnoten en wat kaneel met honing.

Rusten

Wandelen is voor iedereen goed. Langzaam of snelwandelen weinig of veel kilometers. Het maakt niet uit hoe je het doet maar neem de tijd. Ga als het nodig is even rusten. Je moet jezelf zeker niet voorbij lopen.

Ik ben benieuwd wat er bij jouw in de knapzak zit.