• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Voedingslessen in het onderwijs

Gezonde voedingslessen in het onderwijs - Sportvoedingscoach.eu

PO - SBO - SO - VSO - MBO - VO

Programma's in het onderwijs

Een gezonde en bewustere levensstijl is de basis voor ieder kind. Als kinderen al vroeg leren hoe je lekker maar ook gezondere keuzes kunt maken is de kans groot dat ze later ook als volwassen een gezondere levensstijl hebben. Als school kun je daar een grote bijdrage aanleveren. We zien steeds vaker dat kinderen niet meer weten waar het voedsel vandaan komt. Hoe de wortel groeit, de smaak zich ontwikkeld of welke grondstoffen er in een brood zitten.

Nu actief in Gemeente: Landgraaf - Beekdaelen - Maastricht

Geschikt lesmateriaal

Het lesmateriaal wordt voor iedere school op maat gemaakt. Daarbij wordt er ook gekeken naar het schoolbeleid en het huidige aanbod. Het kan een losse gastles zijn met een specifiek onderwerp, e.g. suiker, zout, sport en voeding.

Een themaweek waarbij voeding een rol kan spelen. Denk dan aan de thema’s “uit de grond op je bord, wereldkeuken, kantine aanbod, voedsel verleidingen, ect”

Op veel scholen is voeding een thema en een rode draad door een heel schooljaar heen. Hierbij wordt er per groep een planning gemaakt en wordt er een maatprogramma per groep gemaakt.
Dit programma is zo geschreven dat kinderen per leeftijdsgroep alles leren over het eten en drinken. Herkomst, smaak, bewustere keuzes, het verleden, het heden en de toekomst maar ook de pubertijd en verduurzaming van het voedsel.

Door dit in een meerjarenplan te schrijven is er een borging en leren de kinderen ieder jaar nieuwe inspirerende dingen over een gezondere levensstijl.
Het doel is naast de kinderen ook zoveel mogelijk ouders hierbij te informeren. Dit kan via een ouderavond maar ook via de communicatie die de school gebruikt.

De Sportvoedingscoach zal tijdens de vrijblijvende kennismaking ook met u de mogelijkheden rond eventuele subsidie aanvragen bespreken. Tevens zal er indien nodig ondersteunend contact zijn met de JOGG Regisseur.

Gezonde keuzes

Leuke inspirerende en interactieve lessen die geschikt zijn voor alle groepen/klassen.

Koken

Als afsluiting of als regulierprogramma aanbod samen een lekker en gezonder recept maken.

Sport en bewegen

Naast de inspirerende lesblokken wordt er ook gekeken hoe deze lessen omgezet kunnen worden in een beweegles.

Positieve gezondheid

Bewustere keuzes, zorgen ervoor dat dit een bijdrage levert aan de positieve gezondheid van ieder kind.