• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Succesverhalen

Testimonial

Wat onze klanten zeggen!

Zoals cliënten het ervaren

Succesverhalen

Om je persoonlijke doelen te behalen moet je vaak je grenzen verleggen. De een is erg succesvol de ander net iets minder. Graag deel ik hun verhaal.
2021 Wat een mooi sportief jaartje met als hoogtepunt @challengeroth samen met @erikmeijerofficial - Sportvoedingscoach

Gewichtsverlies: Verloor ruim 10 kg

Perry de Jong (triatlon)

In een periode van 4 maanden

Ik ben in contact gekomen met André door een goede vriend van mij (Erik Meijer) die een lezing had over gezonde voeding bij een betaald voetbalorganisatie in het Limburgse land. 

Aangezien ik samen met Erik Meijer de triatlon in Roth (Duitsland) ging zwemmen/rennen/fietsen moest er nog ongeveer 10 kg af. Dat ging me in het verleden niet makkelijk af ondanks het velen sporten. André is toen bij mij thuisgekomen en heeft samen met mij een plan van aanpak gemaakt. Naast een 0 meting kreeg ik van hem een app waar ik alles in kon aflezen m.b.t. de samenstelling /hoeveel gram/ bereidingswijze. 

Soms gingen mijn oren toeteren van wat is dit nu weer maar ook de hoeveelheid wat ik ging eten was veel meer dan ik gewend was. Ook werd er meteen gekeken hoe ik sneller en beter kon herstellen en werden er tussentijdse metingen ingepland. Hierin zag je goed dat de spiermassa omhoog ging en de vetmassa omlaag.

Achteraf ben ik zo blij dat ik hier mee ben begonnen en nog steeds het persoonlijke voedingsschema volg. Eens in de zoveel tijd André voorbijkomt een tussentijdse meting uitvoert en de doelen bijstellen. Mijn eetstijl is helemaal op de schop gegaan waar ik André nog steeds dankbaar voor ben. Dus niet twijfelen gewoon doen en met André heb je iemand die je motiveert!!!!! 

Joep Verhoeven - Ironman Maastricht - Sportvoedingsoach.eu - André Mostard

Duursporter: Mezelf te verbeteren en fysiek sterker te worden.

Joep Verhoeven (triatlon)

Periode 2020 - Heden

Sport is onlosmakelijk verbonden met winnen, verliezen. De afgelopen jaren heb ik met veel plezier heel veel tijd gestoken in mijn “carrière” als amateur lange afstand triathleet. Iedere dag ben ik opzoek naar mogelijkheden mezelf te verbeteren en fysiek sterker te worden zonder daarbij de balans tussen werk, privé en de sport te verliezen.

 

Het gekke is dat we tegenwoordig heel erg bezig zijn met het resultaat maar vergeten welke basis daaraan ten grondslag ligt. Ook ik was bezig met het resultaat, ik wilde sneller gaan, verder komen en had het zelfs over het WK Ironman. Ik vergat dat de juiste voeding, cruciaal was om deze resultaten te behalen.

 

Nadat ik enkele vormen van diëten had geprobeerd en afgezworen kwam ik in contact met André. Al tijdens de eerste kennismaking had ik het gevoel dat er een “klik” was. Geen streng dieet, geen moeilijke termen en vooral heel veel begrip en inlevingsvermogen.

 

Vanaf het moment dat André voedingsplannen voor mij ging maken, ging mijn herstel sneller, kwam ik tot meer output en bovenal kon ik mijn energie beter verdelen tussen de sport, het werk en mijn privé omgeving. André weet precies wat mijn lichaam nodig heeft en weet dit te vertalen naar makkelijke, lekkere en voedzame recepten.

 

Terwijl ik me minder begon te focussen op het resultaat en meer begon te richten op de basis, verbeterde mijn resultaten in rap tempo. De kwalificatie voor het  WK Ironman 70.3 in Utah, USA, heb ik inmiddels afgedwongen.

 

Dankzij de voedingsplannen, -tips en zelfs -tricks van André, ben ik mezelf fitter, fijner en opgewekter gaan voelen.

 

Evelien Ruijters - Hardlopen - 1500 meter

Bewustwording: Sportvoeding - Herstel

Evelien Ruijters (Hardloper 1.500 meter)

Periode: 2012 - 2017

“Het afgelopen jaar heb ik met veel plezier samengewerkt met André. Na een uitgebreid intake-gesprek, waarin mijn eetpatroon, leefstijl en doelen uitgebreid onder de loep genomen werden, was al snel duidelijk waar we naar toe wilden: Nederlands Kampioen worden! Een doel waarbij alle ‘puntjes op de i’ noodzakelijk zijn en niets aan het toeval overgelaten kan worden.

Een doel waarbij alleen trainen niet genoeg is, maar herstel net zo belangrijk. Waarbij die ene kilo teveel het verschil kan maken tussen winnen of verliezen…

De professionele wijze waarop André aan de slag ging met het optimaliseren van mijn voedings- en herstelpatroon, paste hier perfect bij. De persoonlijke begeleiding maakte het voor mij bijna eenvoudig om mijn voeding aan te passen en te pieken naar dat hoogste plekje op het podium: goud!

Met recht is André dan ook niet alleen een sportvoedingsdeskundige, maar bovenal een sportvoedings-coach!”

Davy de Beule - Roda JC Kerkrade - Sportvoedingscoach.eu

Bewustwording: Meer energie sneller hersel

Davy de Beule (Roda JC - Kerkrade)

Periode: 2011 - 2015

Bij mijn komst naar Roda JC heb ik André leren kennen. Dat is nu zo’n 2 jaar geleden. André is de voedingscoach van Roda JC. Mijn ervaringen en gesprekken met hem heb ik altijd als zeer positief ervaren. Ten eerste omdat ik besef dat de juiste voeding de basis is van alles en ten tweede omdat hij weet waarover hij praat (wat toch niet onbelangrijk is).

Hij liet ons een week alles opschrijven wat we aten en dronken. Op basis daarvan kon hij ingrijpen waar nodig. Inmiddels weet ik dat een maaltijd moet bestaan uit proteïnen en koolhydraten en dat de hoeveelheden variëren voor en na een wedstrijd. Tot in de details wordt alles goed bekeken en bij vragen is hij altijd bereikbaar. Ook had ik op een gegeven moment een breuk opgelopen in mijn aangezicht. André was er direct om me de juiste voeding mee te geven voor een sneller herstel van die breuk.

Hierbij wil ik André alvast bedanken voor zijn hulp wat betreft voedingsbegeleiding.

Bewustwording: Energie terugkrijgen - Allergieën en intoleranties

Guus Hupperts ( Roda JC Kerkrade - VVV-Venlo)

Periode: 2012 - Heden

Ik had al jaren last van mijn darmen en vooral bij het sporten speelde dit op. Uit onderzoek bleek dat ik een gluten, eiwit intolerantie en proteïne allergie heb.

Mijn energiepeil was heel matig, het koste me heel veel moeite om de hele dag door te komen en ook erbij te sporten. Op advies van Roda JC ben ik naar André gegaan hij is Sportvoedingscoach van Roda JC na de voedingsanalyse is gebleken dat ik te weinig calorieën binnen kreeg.

Niet alleen mijn dagelijkse voeding maar ook de maaltijden op de club die ik eet zijn op advies van André aangepast.

Zodat ik me nu prettiger voel en meer uithoudingsvermogen heb, mijn allergieën/intolerantie spelen niet meer op.

Om mijn lichaam beter te laten herstellen na een wedstrijd of sportinspanning, heeft André een goede en ook nog lekkere herstel shake geadviseerd. Ik herstel nu sneller en voel me hierdoor veel fitter.

Pawel Kieszek Roda JC Kerkrade - Sportvoedingscoach.eu

Bewustwording: Eetpatroon aanpassen aan energiebehoefte

Pawel Kieszek (Roda JC - Kerkrade)

Seizoen 2011-2013

Orignal Englisch:

At Roda JC I had the pleasure to meet sports nutrition coach Andre Mostard. We started with 7 days nutrition analysis and how I felt each day. Andre taught me the amount of protein and carbohydrates I should consume at any given moment. I am now aware how important the diet of a football player is. It is very important to know where we can find the best nutrients available and to have somebody assisting me with a nutritional plan adjusted to my games and trainings. Andre thank you very much for your help!

Nederlands

Bij Roda JC had ik het genoegen om Sportvoedingscoach André Mostard te leren kennen. We begonnen met een 7 daagse voedingsanalyse en hoe ik me iedere dag voelde. André heeft mij geleerd hoeveel eiwitten en koolhydraten ik nodig heb op een bepaald moment. Ik ben mij er nu van bewust hoe belangrijk het dieet van een voetballer is. Het is ook belangrijk om te  weten waar je de beste voedingsstoffen kunt krijgen en dat je iemand hebt die je assisteert met een voedingsplan dat aangepast is aan mijn trainingen en wedstrijden. André hartelijk bedankt voor je hulp!

de-veldhof-kerkrade-JOGG-SPortvoedingscoach

JOGG Project - gezondheid

De Veldhof (Basisschool Kerkrade)

Schooljaar 2017-2018

In de laatste weken van ons schooljaar hebben wij een aantal lessen gehad van meneer Mostard, een voedingsdeskundige (een meneer die heel veel weet te vertellen over gezond eten en drinken).

In deze lessen hebben wij geleerd om gezonder te gaan leven. Dat is niet zo moeilijk als je misschien denkt.

Sommige kinderen vinden zichzelf soms een beetje te dik en dat kan komen omdat ze misschien niet gezond genoeg eten. Ze worden soms uitgelachen omdat ze niet zo goed kunnen sporten en dat vindt natuurlijk niemand leuk.

Wij hebben geleerd dat wij heel veel suikers eten en drinken waardoor we onnodig dik worden, minder gezond worden en ook soms minder gelukkig worden!

De voedingsdeskundige heeft ons geleerd dat er ook ongelukkige kinderen zijn die gaan eten en drinken omdat ze zo ongelukkig zijn.

Die liggen dan de hele dag door op de bank en spelen alleen maar computerspelletjes omdat ze niet zo goed kunnen sporten.

Ze eten en drinken dan vooral minder gezond voedsel maar wel cola en chips omdat ze denken daar vrolijker van te worden.

Maar dat is natuurlijk niet waar!

Je wordt hierdoor echt niet gelukkiger en blijft soms doorgaan met ongezond eten.

De voedingsdeskundige heeft ons ook geleerd dat we daarom moeten proberen er iets aan te doen als we ongelukkig zijn, maar niet om ons vol te proppen met allerlei ongezond voedsel.

Bewegen helpt heel vaak om een stuk gelukkiger te worden en daarom is sporten dan ook heel goed en gezond.

Die meneer weet natuurlijk waar hij het over heeft want hij werkt de hele dag door met sporters die op gewicht moeten blijven!

Gelukkig kregen wij te horen dat je ook wel eens een zakje chips en een flesje cola mag drinken, want dat doen ook de topsporters wel eens.

We hebben niet alleen maar naar de heel interessante verhalen van meneer Mostard geluisterd, maar hij had in de tweede les ook een aantal kisten met allerlei gezond voedsel meegenomen.

In die kisten zat voedsel dat we soms niet herkenden en daarom vonden sommige leerlingen het niet lekker!

Gek eigenlijk, want de groente die werd meegenomen kun je gewoon bij de groenteboer kopen.

De voedingsdeskundige heeft ons daarom geleerd om ook groente te eten die je helemaal niet kent.

Hij liet ons geblinddoekt proeven aan groenten die we niet mochten bekijken, waar we niet aan mochten voelen en waaraan we niet mochten ruiken.

Bijna iedereen in de klas heeft alle groente mogen proeven en de meeste groente smaakte heel lekker.

Sommige leerlingen vonden zelfs sommige groente lekker die ze van te voren niet eens wilden proeven.

Zo heeft meneer Mostard bewezen dat wij dingen die we niet kennen soms helemaal niet proeven en daarom denken dat ze niet lekker zijn.

In de derde les kregen wij een gezond ontbijt.

In de klas mochten wij een heerlijk ontbijt samenstellen met voedsel dat door een medewerkster van Albert Heijn werd aangeboden.

Wij danken dat Albert Heijn dat voedsel heeft gesponsord en dat vonden wij helemaal niet erg!

Meneer Mostard heeft ons die morgen samen met de mevrouw van Albert Heijn geleerd hoe we een gezond ontbijt moeten samenstellen.

En het leuke was dat het ook nog eens heel erg lekker was!

Dat kon je ook zien, want er bleef van de broodmaaltijd eigenlijk geen kruimeltje meer over!

Gek eigenlijk dat kinderen die ’s morgens niet ontbijten zo’n ontbijt eigenlijk heel erg lekker vinden!

Wij hebben daar ook samen met de meester over gepraat.

Natuurlijk moesten wij na afloop een aantal vragen beantwoorden.

Wat we met z’n allen hebben geleerd is dat we moeten proberen om zo gezond mogelijk te leven en dat we ook moeten sporten om ons lichaam gezond en gelukkig te houden.

We hebben ook geleerd dat een gezond ontbijt misschien wel de belangrijkste maaltijd van de dag is.

Heel veel kinderen uit onze klas ontbijten ’s morgens eigenlijk helemaal niet en dat is niet zo gezond!

En als je dan ook nog eens lekker beweegt in een sportclub of samen met je vrienden of vriendinnen op straat of in het bos, dan voorkom je misschien dat je later niet zo ongelukkig met je eigen lichaam wordt!

Alle leerlingen van onze klas vonden de lessen van meneer Mostard heel interessant, maar ook heel gezellig en héél lekker!

Tot slot hebben wij een rijmpje bedacht dat bij dit project past:

“Als je gezond eet en lekker beweegt,

krijg je een lichaam waar je zelf om geeft!”

(Dit verhaal werd samengesteld door leerlingen van groep 8 van Basisschool de Veldhof in Eygelshoven)

sint-ursela-Jogg-gemeente-kerkrade-Sportvoedingscoach

JOGG Project - gezondheid

Sint Ursela (Basisschool Kerkrade)

Hallo allemaal, in onze klas (groep 8) hebben wij mogen deelnemen aan het project JOGG (jongeren op gezond gewicht). We hebben 3 lessen gehad. Les 1 ging over het geschiedenis van het voedsel. In deze les kwamen we te weten hoe mensen vroeger aan hun eten kwamen en wat voor eten ze aten. Les 2 ging over wat je beter niet en wel kon eten en drinken.

We leerde ook hoeveel suiker er in voedsel en drinken zit. Op het laatst van Les 2 kregen we een opdracht. Die opdracht heette: Wat de boer niet kent dat vreet hij niet. De opdracht ging als volgt: We moesten een blinddoek omdoen en toen kregen we iets te eten in onze handen. Dat eten moesten we gewoon in onze mond stoppen.

En de laatste les (les 3) gingen we zelf spiesjes maken met: Aardbeien, Komkommer, Radijsjes, Kaas en Brood. We kregen ook nog een flesje water. We moesten proberen er water met een smaakje van te maken met: Aardbeien: Limoen, en Munt. Dat waren alle lessen van het project JOGG. Ik vond het een heel leuk project en de andere kinderen vonden het ook leuk.

Gemaakt door: Tygo en Milan
Basisschool St Ursula
Groep 8

Project - Energie

Titus Brandsma College (Basisschool Kerkrade)

Op donderdag 19 september 2013 kregen we ( een groep leerlingen van de bovenbouw van B.S. Titus Brandsma ) in het kader van het thema “Energie” een workshop ,gegeven door voedingsdeskundige André Mostard.

De voedingskundige liet ons zien wat gezond en ongezond eten en drinken betekent. Met behulp van het smartboard toonde hij foto’s ,waarop de gevolgen van ongezond en gezond eten en drinken te zien waren en welke producten horen bij gezond of ongezond .

Hij legde ons ook op een duidelijke manier de piramide van gezond leven uit. Hij wees ons op het verschil tussen voeding ( = gezond ) en voedsel (= ongezond) en hoe belangrijk een goed ontbijt is. Wat je beter niet bij het ontbijt kunt eten.

Wij schrokken van de hoeveelheid suikerklontjes in verschillende producten , zoals de 24 klontjes in AA-drank en de 9 suikerklontjes in een glas cola… Er werd ons daarom ook duidelijk geadviseerd om maar 1 keer per week sportdrank te drinken en dan nog het liefst voor de sportbeoefening.

Veel suiker eten en drinken is schadelijk voor je gezondheid. Ook het eten van te veel junkfood is erg ongezond. Ook hiervan lieten enkele foto’s de eventuele schadelijke gevolgen zien.

We leerden ook het ezelsbruggetje: Verzadigd vet=V van verkeerd en Onverzadigd vet=O van oké

Dit vonden we wel handig en interessant .

Het was een erg leerzame en interessante workshop, waarin we een hoop informatie kregen en waarin we heel veel leerden over voeding ,voedsel en gezond eten . Wel handig met het oog op onze onderzoeksvragen !

Anne, Adam, Mohammed en Iris

Kanita Karisik - Miss Beauty of the Netherlands - Sportvoedingscoach.eu

Bewustwording

Kanita Karisik (Miss Beauty of the Netherlands 2015)

Een korte tijd na het winnen van haar titel “Miss Beauty of the Netherlands 2015” is Kanita gekoppeld aan André Mostard. André is een voedingscoach en hij begeleidt onder andere professionele (top)sporters en individuen die sportprestaties, voeding of levensstijl willen veranderen. Zo is André vaak te vinden bij de voetballers van Roda JC en begeleidt hij ook olympische sporters. Ook op mentaal vlak kunnen de mensen bij André Mostard terecht.

Kanita beschikte al over de nodige kennis over voeding voordat André haar persoonlijke voedingscoach werd. Toch geeft Kanita aan dat zij nu een compleet beeld heeft gekregen over het voedingspatroon dat zij dient te hanteren. André heeft een persoonlijke voedingsanalyse uitgevoerd en op basis van zijn waarnemingen en richtlijnen heeft Kanita haar eetgewoontes aangepast waardoor zij zich energieker voelt. Een persoonlijke voedingscoach zoals André kan zij iedereen aanbevelen die van plan is om zijn fysieke maar ook psychische welzijn te optimaliseren.

André zal dit jaar ook alle provinciale missen van Nederland helpen met hun voeding tijdens onder andere de finaleweek en de finale. Daarnaast zal hij de landelijke winnaressen voor het komende jaar ook onder zijn hoede nemen.

(Bron: Website Miss Beauty of the Netherlands)