• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Parel couscous vegetarisch

Weet je niet wat je op de zaterdag moet koken? sterker nog de meeste mensen koken niet maar willen graag een snel gerecht. Hieronder een gezond,vegetarisch,voedzaam en snel gerecht.  Dit gerecht is ook met een kleine aanpassing goed als sportmaaltijd of als maaltijdsalade op het werk. Parel Couscous bevat namelijk relatief weinig suikers uit koolhydraten maar wel veel eiwitten.

Ingrediënten 

50 gram parel couscous per persoon
1/2 rode ui
1 oranje paprika
Handje rozijnen
Eetlepel pijnboompitten 
Stuk komkommer
Tofu
Kerrie

Bouillon

Bereidingswijze

Kook de parel couscous volgens gebruiksaanwijzing. De parel couscous mag je ook met een beetje bouillon koken. Giet de couscous af en zet hem in de ijskast om te laten afkoelen. Doe de rozijnen in een bakje met water en laat ze hier 5 minuten in staan.

Snij alle groenten fijn en klein. Meng dit onder de couscous die in de ijskast staat. Snij de tofu klein en roerbak deze in de pan, doe er flink wat kerrie bij. Wanneer dit klaar is meng je ook dit onder de salade.

Nu de pijnboompitten in de pan met een klein beetje olie. Op hoog vuur even goed bakken zodat ze een goud bruine kleur krijgen. Laat in de tussentijd de rozijnen uitlekken en meng ze samen met de pijnboompitten door de salade. De salade is het lekkerst als deze nog wat lauw is.

Wil je graag vlees of vis erbij dan mag dat kip en zalm doen het goed hierin.

Sport tip

Wanneer je de uien eruit laat en je 25 gram parel couscous extra bereid heb je een ideale sportmaaltijd.