• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Meer is eigenlijk minder..

Suikergebruik stop ermee - Sportvoedingscoach.eu

Helaas is onze westerse wereld gek op zoet. Overal zit suiker in of wordt suiker aan toegevoegd niet alleen om meer zoete smaak ergens aan te geven maar ook voor een betere gisting van het voedsel. In Nederland zijn we constant bezig met het verbeteren van onze gezondheid maar is er ook een verhoogde kans op diabetes. Deze diabetes type 2 krijg je niet als je overgewicht hebt maar wel slecht met je gezondheid omgaat. Door minder voedsel (voedsel is dat wat we lekker vinden) te eten en meer met voeding (Dat wat ons lichaam nodig heeft) bezig te zijn zal de inname van suiker minder worden. Ook kun je de hoeveelheid suiker die je krijgt door ergens aan toe te voegen (denk aan thee en koffie) verlagen. Ieder klontje dat er minder in gaat is een klontje gewonnen.

Wat kun je er zelf aan doen?

  • Vermijd kant en klaar producten zoals snacks, maaltijden maar ook diepvriespizza’s ect.
  • Drink geen frisdrank meer en wil je dan toch frisdrank drinken maak dan een keuze in een frisdrank met minder suiker.
  • Drink geen overmatig vruchtensap, ook daarin zitten veel fruitsuikers
  • Eet je zuivel met fruitsmaak erin kijk dan eens hoeveel suiker erin zit. Veelal is het zuivel met een fruit aroma en suiker. Pak liever een bakje yoghurt met wat vers fruit erbij. Dat smaakt beter en bevat naast de fruitsuiker ook wat extra andere voedingstoffen zoals vitamines en vezels.
  • Eet geen of zo min mogelijk zoete tussendoortjes. Zoete tussendoortjes blijven het zoete signaal afgeven aan je hersenen met automatisch de vraag in meer.
  • Etiketten lezen, dit is misschien wel het allerbelangrijkste.

Zoals al eerder bij de koolhydraten aangegeven zijn er snelle en langzame koolhydraten. Door steeds de snelle suikerrijke koolhydraten te eten blijf je maar door eten en dus ook automatisch meer suiker tot je nemen.

Suikergebruik stop ermee - Sportvoedingscoach.eu