• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Gewicht afvallen is moeilijker dan je denkt

Minder eten meer verbranden - Sportvoedingscoach.eu

Om in gewicht af te vallen moet je meer energie verbranden dan dat je aan energie binnenkrijgt. Toch is het lastiger om een calorietekort binnen te krijgen dan je denkt. Kijk maar eens wat er op de etiketten staat van het voedsel dat je dagelijks eet. Een schaaltje vanilleyoghurt zijn al 155 kcal en dan zijn de ingrediënten die je er extra indoet nog niet meegerekend. Wat denk je van de verleidingen in de supermarkt en de fastfood zaken. Ons brein wordt steeds gevoed met het voedsel waar we zin in hebben.

Calorie verminderen.

Niet eten is zeker geen optie je energieverbruik in rust en de hoeveelheid energie die je nodig hebt voor je activiteiten vormen samen de hoeveelheid energie (calorieën) die je dagelijks nodig hebt. De energie wordt gebruikt bij het sporten, het laten functioneren van je organen en voor de vertering van je voedsel. Wil je dezelfde hoeveelheid blijven eten dan moet je gewoon meer gaan bewegen. Is je beweging minimaal dan moet je dus minder calorieën gaan eten.

Hoeveel heb ik dan nodig?

Wat je precies nodig hebt is afhankelijk van je geslacht, je leeftijd je gewicht en beweegpatroon. Je kunt gemiddeld uitgaan van een vermindering van ongeveer 500 calorieën. Mag je 2500 calorieën binnenkrijgen dan en je gaat dit verminderen met 500 dan is het totaal 2000 calorieën. Doe je dit 1 week lang op de juiste manier dan heb je dus 3500 calorieën minder genuttigd. 1 gram lichaamsvet is gelijk aan 7,7 calorieën. In theorie zou je dus ongeveer 454 gram in vet kunnen afvallen. Echter zit daar ook nog een stukje persoonlijke inspanning bij. Als je je namelijk fitter voelt wordt de inspanning groter. Je zou dus ook wat meer in gewicht kunnen verliezen.

Niet alleen vet.

Helaas gaat het lichaam zelf bepalen waar het vet verbrand wordt. De plekken met de meeste vetmassa komen al snel aan bod maar het lichaam bepaald. Pas je voeding zo aan dat je ook voldoende eiwitten eet. Eet je deze te weinig dan zal het lichaam eerder spiermassa verbranden dan vetmassa. Een evenwichtig en uitgebalanceerd eetpatroon is dus erg belangrijk.

Wil jij weten wat je nodig hebt? Neem contact met me op en dan kijken we samen wat het beste bij jou past.

2 Replies to “Gewicht afvallen is moeilijker dan je denkt”

  1. Hoi André wat is je mening over nog meer dan 500 kcal verminderen? heeft dit een extra invloed op je lichaam

    1. Hoi Robert, bedankt voor je vraag. Hoe meer je gaat verminderen hoe meer je lichaam erop gaat interen. Je moet er voor zorgen dat je het lichaam niet gaat uithongeren. Neem de tijd voor gewichtsafname. Wat er langzaam aankomt kan er echt niet snel vanaf. Wonderproducten bestaan dus ook niet.

Comments are closed.