• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Daar zit je dan, lekker op je vakantieadres of misschien nog een paar weken achter je bureau voordat je eindelijk op vakantie kunt gaan. Wanneer je aan je gezondheid werkt dan werk je ook aan jezelf. Een fitte en sterke medewerker zorgt voor een betere focus en een boost en dit zal je baas alleen maar prettig vinden.

Nu het maandag is kun je alvast gaan denken over de onderstaande hulpstukken.

Als je moe bent is rusten beter

Zie jezelf als een batterij van je mobiele telefoon. Deze laad je ook regelmatig op.  Als je moe bent moet je gaan rusten. Uitgeruste personen hebben meer energie en houden de batterij goed op gang. Ga je te lang door dan is de kans op een burn-out aanwezig. Let op je lichaam wint het altijd van jou.

Goud of zilver?

Je lichaam is het belangrijkste onderdeel. Zorg er dan ook goed voor, je kunt best wel veel willen maar je gezondheid is het belangrijkste. Jij bent dus echt wel goud waard.

Bewegen

Zegt leeftijd iets bij het sporten? Edwin van de Sar stond met zijn 40ste levensjaar nog onder de lat bij Manchester United, terwijl er tal van andere topsporters zijn die op jongere leeftijd er al mee stoppen. Vermoeidheid, blessures, niveau niet meer kunnen halen of andere oorzaken. Zorg dat je altijd in beweging blijft. Hoe meer je beweegt hoe fitter je lichaam is. Krachttraining geniet altijd de voorkeur maar een rondje op de fiets of te voet kan zeker geen kwaad. Je doet dit namelijk niet voor andere maar voor jezelf.

Voeding = energie

Alles wat je eet geeft je lichaam energie, hoe slechter je brandstof hoe slechter je energie. Leef je op suikers dan merk je ook dat je energiepieken steeds anders zijn. De reden is vrij eenvoudig. Je lichaam heeft namelijk steeds meer suiker nodig. Wanneer je je voedsel inname aanpast in de juiste voeding inname.(zie het woord verschil) dan zal je energie toenemen.

Je kunt niet alles alleen.

Heb je wel eens een muur gestuukt, parketvloer gelegd, een motorblok uitgebouwd of een gasleiding omgelegd? Allemaal werkzaamheden die door een professional uitgevoerd worden. Ga met je lichaam ook niet zelf aan de slag. Zeker wanneer je er geen kennis van hebt of er te weinig tijd voor hebt. Er zijn voldoende trainers en coaches die je kunnen helpen. Of het nu gaat om voeding, bewegen, nachtrust, mindset of je algemene gezondheid. Laat het werk voor jou doen en voer het zelf uit.

Vitamine D of ?

Als het licht is en de vogeltjes fluiten zitten we het liefst in de tuin of willen we lekker genieten van het weer. Doe dit ook met je lichaam. Zorg dat je overdag lekker actief werkt. Neem de tijd voor wat frisse lucht. Plan rust tussen je afspraken om te kunnen lunchen, je volgende afspraak voor te bereiden of je kinderen van school te halen. Zeker met het mooie weer zal het lichaam genieten van de extra vitamine D. Het zal o.a.. Een boost geven aan de spieren en je immuunsysteem.

Outdoor of indoor

De dure heidesessies, je hebt er wel eens van gehoord of misschien wel aan meegedaan. Het kan goedkoper, ga eens lekker wandelen in de pauze. Doe een brainstormsessie niet in een saaie vergaderruimte maar wandel eens langs een vijver of door een park. Ben je sportief ga dan samen een potje tennissen of golfen.

Fijne maandag! En weet je dinsdag niet meer wat ik had geschreven lees het dan nog eens door. Het gaat om je eigen energieke IK.