• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Winterperiode extra vitamine D nodig?

Vitamine D - Sportvoedingscoach

Vitamine D is een belangrijke voedingsstof die nodig is voor een goede gezondheid. Het is vooral belangrijk voor de opname van calcium, wat nodig is voor de gezonde groei en ontwikkeling van botten en tanden. Vitamine D kan ook helpen om het immuunsysteem te ondersteunen en kan sommige ziekten helpen voorkomen.

Minder zonlicht dus vitamine D nodig?

In de winterperiode krijgen mensen vaak minder zonlicht, wat een belangrijke bron is van vitamine D. Dit kan leiden tot een tekort aan vitamine D, vooral bij mensen die weinig buitenkomen of die lange kleding dragen die hun huid bedekt.

Om een tekort aan vitamine D te voorkomen, kan het nuttig zijn om vitamine D3-supplementen te gebruiken in de winterperiode. Vitamine D3 is de vorm van vitamine D die het meest voorkomt in voedingssupplementen en is gemakkelijk op te nemen door het lichaam. Het kan ook helpen om de opname van calcium te verhogen, wat belangrijk is voor de gezonde groei en ontwikkeling van botten en tanden.

Het is belangrijk om te onthouden dat het gebruik van vitamine D3-supplementen niet de enige manier is om een tekort aan vitamine D te voorkomen. Het is ook nuttig om voldoende zonlicht te blijven krijgen, en om voedingsmiddelen te eten die rijk zijn aan vitamine D, zoals vette vis, eieren en bewerkte zuivelproducten.

[mailerlite_form form_id=1]