• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Supplementen werken ze nu of niet?

Supplementen, steeds vaker hoor of lees je wel dat er iemand een supplement gebruikt.

 Niet alleen via internet maar ook via natuurwinkels zijn ze te verkrijgen. Omdat ze steeds populairder worden en ongekend veel wordt verkocht is het niet de vraag of je een supplement koopt maar waarom en wanneer.

Vage claims en loze beloftes

Claims als buikvet verbrander of gemakkelijk 10 kg kwijt in 2 weken zie je vaker op je netvlies verschijnen. Deze ongeloofwaardige claims geven ook direct een negatief beeld van supplementen.
 Een supplement krijg je niet alleen in poedervorm maar ook in capsules, pil-vorm, drankjes en druppels. Een supplement wordt dan ook gebruikt als bijvoeding en niet als vervanger van je dagelijkse voeding behoefte. Het woord voeding staat voor dat wat ons lichaam dagelijks nodig heeft. Eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen zijn voldoende nodig om je lichaam te kunnen laten functioneren en om een gezond bestaan te hebben. Een supplement wordt in het algemeen gemakkelijk in het lichaam opgenomen omdat het niet eerst afgebroken / verteert hoeft te worden.
Je hebt natuurlijke supplementen en synthetische supplementen. De eerste is vaak duurder omdat dit bestaat uit natuurlijke producten en in het algemeen een duurder product is. De 2de is uit synthetische materialen. Daarvan kun je dus van weinig materiaal veel supplementen maken. Wat betekent dat dit voor het produceren veel goedkoper is.

Heb ik het nodig?

Wanneer je een gezond eetpatroon hebt en je dagelijks alle voedingstoffen binnenkrijgt die je lichaam nodig heeft dan is het niet nodig. Helaas krijgt meer dan 45% van de bevolking te weinig voedingstoffen binnen. We eten altijd wel een keer voldoende maar iedere dag is voor de meeste een probleem. Hierdoor ontstaan ondervoeding en overvoeding. Je bent slechter in conditie of zit vaker bij de huisarts dan dat dit nodig is.

Hoe meer je beweegt hoe meer je moet gaan eten.

Voor sporters betekent bewegen nog meer juiste voeding. Niet alleen om in shape te blijven maar ook om beter te presteren te herstellen. Je lichaam heeft er namelijk veel baat bij om gezond te zijn.Ons lichaam is net een machine, wanneer we energie moeten leveren moet er ook meer brandstof in. Om de brandstof goed te laten verwerken moeten de vitamines en mineralen ook optimaal zijn. Als sporter is het niet mogelijk om naast de uren sporten ook dagelijks bergen vaste voeding te verwerken. Onze darmen zullen overuren draaien en het niet kunnen verwerken. Daar zal een goed supplement dus echt wel helpen.

Tita tovenaar

Wat mag je nu verwachten van een supplement ? De meeste mensen verwachten wonderen want wanneer ik een shake of een pilletje neem dan zal ik met sprongen vooruit gaan. Een onrealistisch doel wanneer je dit verwacht. Een supplement is geen toverdrank en ook geen wondermiddel. In combinatie met de juiste voeding zal het er wel voor kunnen zorgen dat jij je doel beter en sneller kunt bereiken. Denk dan aan sneller en beter herstel, meer energie, betere hydratatie, gecontroleerd gewichtsverlies in de vorm van vet en niet in spiermassa.
Voor ieder persoon die een supplement nodig heeft is er wel een goed product op de markt. Let wel op dat je niet af moet gaan op mooie verhalen maar op kennis van de personen die het verkopen en onafhankelijke onderzoeken die er zijn gedaan.

Welke producten werk ik zelf mee?

Producten waar ik met veel plezier me werk zijn de voedingshake van Herbalife, die in 2017 – 2018 door de consumentenbond de award heeft gewonnen als beste product en de CR7 wat dit jaar al een award gewonnen als beste sportdrank van 2018.
Door het brede assortiment dat voor het op de Nederlandse markt komt uitvoering wordt getest is het ook mogelijk om meerdere producten samen te combineren. Dit is vaak bij andere (vage) supplementen merken niet mogelijk.
De keuze blijft altijd bij jou zelf maar het is wel fijn als je weet dat je een gezonde en bewuste keuze kunt maken!
 
Hoe gezond eet jij en maak jij gebruik van een supplement?