• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Eiwitten, waarom en welke zijn nu goed voor mij?

Een van de leuke dingen die ik regelmatig meemaak zijn de vragen die de mensen spontaan in de winkel stellen. Zo ook de vraag over een eiwit, wat is er nu goed aan en welke kan ik het beste gebruiken. hieronder heb ik het beknopt omschreven.

caseïne eiwit wat doet dit?

Het caseïne eiwit heeft een langzame afgiften van aminozuren in je bloedbaan. De kwaliteit van deze caseïne eiwit wordt bepaald door het totaal aantal aminozuren en de kwaliteit ervan. Voor de sporter die vaker dan 1x in de week sport is een bakje magere kwark (dus geen magere yoghurt ) prima voor het slapen gaan of als ontbijt.

Concentraat eiwitten goedkoop is duurkoop

Dan is er ook een eiwit concentraat. Dit eiwit is goedkoop en bevat minder eiwitten per 100 gram dan een isolaat. Daarnaast zit er ook nog wat vet en wat koolhydraten in. Hierdoor kun je voor weinig geld zeer veel maken.

Isolaat eiwitten wat doen die?

Het eiwit isolaat is een schoon eiwit wat ook wel clean wordt genoemd. Dit is een prima eiwit voor het gebruik vooraf en achteraf van een training. Dit eiwit zorgt voor een snellere aanvulling.

In het geval van regelmatige krachtsporten en een enkele keer cardio zou ik er voor kiezen om een Whey isolaat te nemen vooraf en achter een training en een caseïne eiwit voor het slapen gaan. Bij een cardio training een combinatie van koolhydraten en een caseïne / whey-eiwit.

Gebruik je een concentraat koop dan liever een isolaat. De prijs is verschillend maar dat heeft weer te maken met de toevoegingen zoals L-glutamine en andere duurdere grondstoffen. Weet je niet welke eiwitten je moet gaan gebruiken. Stuur mij dan een berichtje!