• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Dit heeft mij nog nooit iemand verteld

Dit heeft mij nog nooit iemand verteld”

Het jaar is voorbij en bij de plaatselijke sportschool is het weer zoals ieder jaar erg druk. Voor vele een opluchting dat de feestdagen voorbij zijn en voor de andere een start van een nieuw begin. De zin die ik in 2019 het meeste heb gehoord is “dit heeft mij nog nooit iemand verteld”

Grappig want eigenlijk kun je ook gewoon iets vragen als je het niet weet. Toch heb ik deze zin wel een keer of 100 gehoord of misschien wel vaker.

Wist je dat het jaar 2020 volgens de numerologie betekent kracht, energie en uitdaging betekent. Nou hier is een uitdaging.

Voor iedere nieuwe uitdaging geldt eigenlijk hetzelfde.

Solliciteer je op een functie als vrachtwagen chauffeur dan kun er niet aan beginnen voor je een vrachtwagen rijbewijs hebt. Wil je voetballen voor een BVO (betaald Voetbal Organisatie) dan heb je naast enige voetbalkwaliteiten ook geluk nodig. Wil je werken aan je gezondheid dan moet je vooral weten wat je moet doen en wat je ook beter kunt laten. In het afgelopen jaar heb ik regelmatig het zinnetje “dat heeft nog nooit iemand mij verteld” gehoord. Toch vreemd denk ik want als je solliciteert op een nieuwe functie dan wil je toch ook weten wat je takenpakket en salaris gaat worden?

Gratis het woord dat we allemaal zo mooi vinden

Als je over het internet heen surft dan kom je 1001 antwoorden tegen op de vraag hoe moet ik gezond eten. Je kunt daar moeilijke apps voor downloaden of je hebt misschien wel een gratis voedingsschema gevonden. Het woord gratis klinkt dan toch weer zo fijn in je oren. JE HOEFT ER NIET VOOR TE BETALEN. Ja die gratis zouten pinda’s in de kantine zorgen er ook alleen maar voor dat je meer gaat drinken.

Soms werkt dat gratis wel eens maar in de meeste gevallen werkt het NIET. Ja ik zet het maar eens met grote letters neer want anders lees je er misschien overheen.

Maatwerk

Voor je gezondheid, het behalen van een sportprestatie of voor een betere vitaliteit is maatwerk nodig. Het is namelijk niet zo dat iedere persoon hetzelfde is. Nee juist iedere persoon is anders. Dat betekent ook dat je andere eetgewoontes hebt, allergieën hebt ontwikkeld, je een ander slaappatroon hebt ontwikkeld, je werkzaamheden maar denk ook eens aan je sport intensiviteit, de duur van het sporten en tot slot de seizoen en weeromstandigheden. Allemaal factoren die een rol spelen in je gezondheid en het verduurzamen daarvan.

Weet je dat je bij koud weer meer energie nodig hebt om warm te blijven. Je lichaam dus echt behoefte heeft aan die goede koolhydraat.

Gratis tips, nu zonder grote letters

Toch wil ik je niet wegsturen met alleen maar een lap tekst. Ik ga je een aantal tips meegeven die zeker iets voor je kunnen betekenen.

  • Vette vis is gezond en bevat omega 3 vetzuren die goed zijn voor je hersenen. Denk dan aan wilde zalm, makreel en maatjes haring. Diezelfde omega 3 zit ook in walnoten.
  • Werkt het programma van de buurvrouw of collega sporter erg goed, het hoeft niet meteen bij jou te werken. Iedere persoon en ieder lichaam is anders.
  • Je verbruikt altijd energie, een koolhydraat-loos dieet zal niet werken om het gewenste blijvende resultaat te behalen.
  • Je basisvoeding is voor iedereen belangrijk maar vul het aan met (werk-sport)gerelateerde voeding
  • Is brood niet je favoriet, zorg dan dat je de juiste vervangende producten gebruikt. Havermout past hier zeker bij.
  • Wil je ergens aan beginnen bedenk je dan goed dat het tijd kost om je doel te behalen.

Denk je dat je het zelf maar al te goed weet in te vullen dan wens ik je veel succes! Maar heb je vragen of zoek je een stuk maatwerk laat het mij dan weten. Graag informeer ik je wat de mogelijkheden zijn