• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

1000 smoothies tijdens Winktersjpass 2017

Kerkrade –  Al een aantal jaren wordt er door de gemeente Kerkrade tijdens de kerstvakantie  Winktersjpass georganiseerd. Deze dag staat in het teken van gezondheid, bewegen en vooral plezier.  Tijdens deze dag mogen de kinderen 0-12 jaar hun kunsten vertonen op de diversen springkussens, is er een virtuele omgeving waar de kinderen op een andere manier leren spelen, wordt er geschminkt en is er tot slot ook gezorgd voor een gezonde hap. Naast het aantrekkelijke speelaanbod en de gezonden versnaperingen was er ook een loterij waar de kinderen leuke prijzen konden winnen.

SAMENWERKING LAAT ZIEN DAT HET STEEDS GEZONDER GAAT

In het 3de schooljaar van het JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) op de basisscholen en het speciaal onderwijs in Kerkrade aandacht besteed aan “hoe gezond eet jij” maar ook tijdens Winktersjpass.

De kinderen maar ook de ouders werden dit jaar flink getrakteerd op vers gesneden fruit en lekkere smoothies die ter plekke bereid werden. (Een deel van deze producten werd gesponsord door AH XL Kerkrade (bij het Roda JC Stadion)

De kinderen hoeven daar niet speciaal voor naar de smoothie stand te komen, ze krijgen ze namelijk op een presenteerblaadje geserveerd zodat ze lekker door kunnen blijven spelen. Tomaatjes, radijs, komkommer, paprika, koolrabi, appels, mandarijnen en druiven het is er allemaal. De smoothies zijn een jaarlijks terugkomend “super lekker drankje” zoals de kinderen het noemde. Dit jaar was het spinazie, banaan, kokoswater, mango en courgette. Niet alles bij elkaar maar wel de lekkere verassende combinaties. Niet alleen werd er getrakteerd op fruit en groenten maar werd er ook veel aandacht besteed aan de hoeveelheid suiker wat je dagelijks binnenkrijgt en wat je binnen zou moeten krijgen.

Nu eet ik het wel en is het ook lekker.

Als je als kind niet weet wat je eet dan wordt het ook voor de ouders een stuk lastiger. Zeker wanneer je als ouder zelf ook een stuk minder fruit eet. Nu het op een presenteerblaadje lag zag het een stuk aantrekkelijker uit. Niet alleen de kinderen genoten van al het lekkers maar ook de ouders vonden het een zeer aangename en gezonde verrassing. Er werd gretig gebruik gemaakt van het aanbod. De koolrabi die er ook tussen lag was vreemd maar erg lekker.

1000 smoothies en kilo’s fruit.

Het is goed om te zien dat Winktersjpass ieder jaar drukker wordt bezocht. Niet alleen de kinderen maar ook de ouders genieten. Omdat het fruit niet gesneden en schoongemaakt aangeleverd wordt was er dit jaar naast de hulp van de medewerkers van de GGD ook de hulp van de leerlingen van de Fontys hogeschool. Zo werden de groenten gesneden en maakten de leerlingen het fruit schoon. Daarna gingen de leerlingen wanneer ze niet naast de springkussens hoefden te staan met de fruit/groenten schalen rond in de zaal.

De Sportvoedingscoach hield zich samen met 2 jonge dames bezig met het bereiden van de smoothies. In de middag liet “Koempeltje” nog even laten zien dat ook hij weet hoe een gezonde smoothie gemaakt moest worden.

Om 17.00 uur werd de 1000ste smoothie uitgedeeld en werd Winktersjpass 2017 afgesloten.

De Sportvoedingscoach zet zich in als MVO partner om kinderen, ouders maar ook belangstellende bewust te maken van het belang van voldoende beweging en gezonde voeding.