• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Supermarkt safari in Albert Heijn XL een groot succes.

Kerkrade –  In het kader van het JOGG – Kerkrade, thema voeding, wordt er tijdens de schoolbezoeken één lesblok voor groep 6 in de Albert Heijn XL georganiseerd. De kinderen van de basisscholen in Kerkrade krijgen dan een supermarkt safari waarbij gekeken wordt welke kennis ze opgedaan hebben tijdens de gastlessen op school.

Pittige vragen maar veel goede antwoorden.

Ook in het 3de schooljaar van het JOGG – project voeding  is het thema “hoe gezond (w)eet jij”. De kinderen krijgen niet alleen vragen over verschillende soorten groenten en fruit maar ook vragen over etiketten, speciaal eten voor mensen met een allergie, suiker in het drinken, maar ook de vraag, wat zijn de basis ingrediënten van brood.

Ouders kijken over de schouders mee.

De aftrap van de supermarkt safari was dit jaar voor basisschool de Schatkist locatie Nulland. Niet alleen de kinderen en de leerkrachten waren enthousiast over de supermarkt safari, maar ook de ouders, die als begeleiding met de groepjes meegingen, vonden het zeer waardevolle informatie die de kinderen kregen.  Onder het genot van een stukje fruit en een flesje water werd de supermarkt safari afgesloten en gingen de kinderen weer richting school

Supermarkt safari

De supermarkt safari is speciaal ontwikkelt door de Sportvoedingscoach en is op leeftijdsniveau geschreven. De Albert Heijn XL in Kerkrade werkt hier graag aan mee omdat ze net als de Gemeente Kerkrade en de Sportvoedingscoach een gezond bewustzijn onder de kinderen willen stimuleren.

Heeft u vragen over de supermarkt safari of lijkt het voor uw organisatie leuk om hier aan deel te nemen,  neem dan vrijblijvend contact op met de Sportvoedingscoach.

De Sportvoedingscoach zet zich in als MVO partner om kinderen, ouders maar ook belangstellenden bewust te maken van het belang van voldoende beweging en gezonde voeding.