• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Pulled Mushrooms (Vegan)

Nu de zomer bijna voorbij is (nog een paar dagen) komt de herfst er weer aan. Een zomer waarbij vegetarisch eten en zelfs veganistisch eten centraal stond. Waarom? Een aantal dames van de Miss Beauty of the Netherlands eet vegetarisch of is vegan! Zeker geen verkeerde keuze maar dat betekent wel dat ik samen met Jeroen Hendriks van Chapeau catering moest zorgen dat ook deze dames, lekker, voedzaam en gezond konden eten. Dus alle voedingstoffen binnenkrijgen. Ik moet eerlijk zeggen dat is verdomd goed gelukt.

Toch vond ik het jammer dat ik onderstaand recept niet eerder heb gezien en heb gemaakt. Het had beslist gepast in een van de heerlijke maaltijden en staat volgend jaar zeker op het programma. Je kunt er zeker je eigen draai aangeven maar het is en blijft lekker.

Pulled mushrooms

Ik had bij de Marko in Nuth een doos gemengde paddenstoelen gekocht. 400 gram lekkere mix! Je krijgt deze ook bij de Albert Heijn XL in Kerkrade maar dan zijn ze in kleiner formaat.

Wat heb je nodig voor de pulled mushrooms?

  • Doosje paddenstoelen/champignons
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels curry (Hela curry is geschikt voor veganisten)
  • 1 eetlepel (Streek) honing (wel voor de vegetariërs maar niet voor de veganisten deze kunnen Agave siroop gebruiken of dadelstroop)
  • 1 tl zeezout
  • 1 tl provinciale kruiden
  • 1 boerensneebrood
  • 1 zakje ijsbergsla met kruiden

De bereiding van pulled mushrooms

Stap 1: Verwarm de hete luchtoven op 240 graden, in de tussentijd leg je een vel bakpapier op het rooster of op de bakplaat. Verspreid nu de paddenstoelen/champignons over het bakpapier en zet deze voor 30 minuten in de oven.

Stap 2: Maak het mengsel klaar van 2 eetlepels ketchup, 1 eetlepel (Streek)Honing 1 tl zeezout & 1 tl provinciale kruiden.

Stap 3: Haal nu de paddenstoelen/champignons uit de hete luchtoven en dep ze af met een stukje keukenpapier. Wanneer ze nog wat vochtig zijn mag het nog even terug de oven in.

Stap 4: Neem een vork en trek de paddenstoelen/champignons helemaal uit elkaar. Je krijgt nu slierten en dit lijkt echt op Pulled Pork alleen is het dat niet.

Stap 5: Zet een wok op het vuur en doe er 1 tl olijfolie in. Heb je een flinke berg paddenstoelen/champignons dan mag je zeker wat meer olijfolie in de pan doen.

Stap 6: Wanneer de olie warm is doe je de paddenstoelen/champignons in de pan en zet het vuur goed hoog. Je krijgt nu een nog knapperige massa.

Stap 7: Doe het mengsel dat je gemaakt hebt eroverheen gieten en roer en nog even goed onder elkaar.

Stap 8: Neem een boerensnee brood (wat dikkere snee) of een lekker speltbroodje en doe hier wat ijsbergsla met kruiden op. Doe er een paar lepels van de pulled mushrooms bij en ik weet zeker dat je gaat genieten.