• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Het is weekend of …

Het is weekend - tips voor het eten - Sportvoedingscoach.eu

Het is alweer de 21ste en de goede voornemens zijn voor een grootdeel de prullenbak ingegaan. Jammer maar het is veelal de realiteit. Maandag begin ik weer hoorde ik deze week. Tuurlijk je kunt het wel uitstellen maar uiteindelijk komt van uitstel afstel. Of je dit weekend nu een pizza besteld of een wijntje extra drinkt. Het moment dat je teleurgesteld bent komt vanzelf wel weer. Misschien heb je wat aan onderstaande tips.

Maak korte termijn doelen.

Als je volgend jaar de marathon van New York wilt lopen of in januari 2023 op zijn minst 50 kg lichter wilt zijn dan zijn dat prima voornemens maar .. zijn ze haalbaar. New York, als je nog nooit een marathon hebt gelopen is het belangrijk dat je eerst weet wat dit gaat inhouden begin eens met 5 km hardlopen. Wil je 50 kg afvallen dan is dat een mooi streven maar begin klein. Begin eens met 5 kg. Als dat werk dan is de rest haalbaar.

Ritme

Dit weekend zin in een pizza of een wijntje? Zorg eerst dat er regelmaat in je patroon komt. Als de routine erin zit dan werkt dit super goed. Wanneer je steeds een uitzondering maakt dan hoef je helemaal niet te beginnen. Je bent er dan gewoon nog niet klaar voor. Ritme en routine als je dat onder controle hebt dan mag je best wel eens lekker van wat ongezonds genieten.

File rijders

Deze week had ik een client op bezoek. Hij was van baan veranderd. Van  veel lopen in de zaak tot veel auto rijden voor de zaak. Gelukkig had hij het ritme en de routine al in zijn patroon en neemt hij gezondere tussendoortjes voor onderweg mee. Ga nu niet stoppen bij een benzine station voor het blikje energydrank of die gevulde koek. Nee neem wat mee van thuis. Op die manier heb je het zelf onder controle en is de verleiding er niet.

Energizer

Als ik veel op klantenbezoek ben beweeg ik ook veel maar een kantoor dag zorgt ervoor dat ik wat meer zit. Mijn Apple watch zegt dan wel dat ik op moet staan. Toch doe ik dit al automatisch, ik loop als ik bel en ik doe om de 30 minuten even mijn benen strekken. Op deze manier blijf ik lekker in beweging en haal ik de 10.000 stappen met gemak.

Trek geniet van je snack

Als je eens wat ongezonds eet moet je er van genieten. Verwijd je dan ook niks maar geniet ervan. Realiseer je goed dat dat ene snoepje niet de boosdoener is de hele zak wel. Dat wijntje niet het probleem is maar de hele fles wel. Wil je een doel bereiken ben dan zuinig op je lichaam. Je hebt er per slot van rekening maar 1 van.

Een stap vooruit is beter dan 2 achteruit

Het is niet allemaal even gemakkelijk. Eten, drinken, slapen, rust, bewegen we doen het allemaal en als het dan gezonder moet voor onze levensstijl dan is dat best lastig. Als je met je vrienden op stap bent drink je geen wortelsap en als je met je schoonouders eet dan wil je niet alleen sla eten. Realiseer je goed dat een dieet niet werkt maar een aanpassing met een gezondere en lekkere levensstijl wel. Je geniet dan van het eten, slaapt beter, bent fitter en vooral vrolijker.

Geniet van het weekend.