• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Een gezond ontbijt wat kun je dan het best eten

Geen dag zonder ontbijt

De start van de dag is het ontbijt, dit is misschien wel de belangrijkste maaltijd van de dag. Het ontbijt zorgt er ook voor dat je niet snel in de verleiding komt om al die lekkere en ongezonde snacks te gaan eten. Op het moment dat je slaapt schakelt het lichaam zich niet uit. Je organen blijven namelijk functioneren, je lichaam herstelt van de inspanning van de dag ervoor en heeft weer brandstof nodig. Deze brandstof haal je dan ook het beste uit een uitgebalanceerd ontbijt. Zeker niet dat koekje bij de koffie om 10 uur dat is misschien wel lekker maar niet gezond.

Wanneer je niet doet ontbijten dan zakt je concentratie vermogen, je stemming slaat om en kunt niet goed tegen de stress. Sterker nog je zult alleen maar aan eten denken. Niet aan wat gezond is maar wat lekker is. Iets waar je lichaam echt zin in heeft. Vermijd voedsel wat rijk is aan suikers en Verzadigd Vet.

Welke lekkere ontbijtjes kunnen dan goed van pas komen?

Voor mijn persoonlijke top 5 een lijstje hieronder

Op nummer 1: Heerlijk een havermoutpannenkoek deze is namelijk rijk aan koolhydraten maar bevat zeer weinig suiker. Op deze manier krijg ik energie maar niet de suiker die ik juist niet wil eten. Als topic doe ik er banaan, kiwi of honing op.

Op nummer 2: Magere kwark met ongezouten noten en fruit. Rode en blauwe bessen mogen daar zeker niet bij ontbreken.

Op nummer 3: Vers fruit met granaatappel, lekker vol vitamines en genoeg fruit voor de hele dag! Hierdoor start mijn dag meteen met een grote dosis energie.

Op nummer 4: Misschien niet voor iedereen even lekker maar voor mij is dit wel een van de top 5 ontbijtjes. Een spelt boterham met pindakaas, een banaan en wat kaneel er over heen. Zeker wanneer ik in de ochtend ga sporten is dit een van mijn kanshebbers als ontbijt.

Op nummer 5: Speltwafels met hüttenkäse en fruit. Banaan, kiwi zijn daarvoor uitermate geschikt en wanneer ik zelf jam heb gemaakt doe ik deze er ook op.

Waarvoor is gezond ontbijten goed

Gezond ontbijten helpt bij:

  • Vetverbranding stimulatie
  • Meer energie
  • Concentratie verhoging
  • Ongezond eetgedrag te stimuleren
  • Starten met een glimlach op je gezicht.

Excuus voor niet te ontbijten

Bedenk dus geen excuus waarom je niet moet gaan ontbijten maar neem even de extra tijd om een goed gezond ontbijt te eten. Heb je in de ochtend nooit honger zorg er dan voor dat je in de avond vooraf niet al te veel eten. Veel mensen eten in de avond uit verveling met als gevolg dat hun maag nog vol zit met voedsel dat verteerd moet worden. Drink voor het ontbijten een glas lauw water dat zorgt er voor dat de spijsvertering (en je hongergevoel) op gang komen.

Wat moet je eten?

Heb je een drukke dag met veel inspanningen eet dan wat meer koolhydraten, deze geven meer energie dan vetten en eiwitten.

Heb je een dag dat je vrijwel niks doet eet dan wat meer eiwitten, koolhydraten die niet verbrand worden, worden in je lichaam omgezet in vet.

Wil je een paar kilo’s in gewicht omlaag zorg er dan voor dat je een mooie verhouding maakt tussen iets aan koolhydraten en eiwitten.

Ik ben benieuwd welk ontbijt bij jou bovenaan je lijstje van gezonde keuzes staat.