• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Zegeltjes sparen of besparen

Iedere winkel heeft zijn spaaracties, zo kun je bij de Plus supermarkt meesparen voor een boodschappenpakket van €50,00 en de Albert Heijn heeft op dit moment de pannen actie. Bij een volle kaart (voor €600,00 euro aan boodschappen) krijg je een kookpan tegen een kleine bijbetaling.

Maar spaar je voor die actie of doe je liever aan besparen?

Om te sparen en te besparen moet je het slim aanpakken en bewuster boodschappen doen.

Vanuit de luie stoel pc,app, smartphone boodschappen doen is voor iedereen mogelijk. Je kunt alles bestellen in je favoriete winkel en tegen een kleine vergoeding wordt het ook nog eens thuis afgeleverd. Pluspunt je bespaard tijd en doet boodschappen wanneer je wilt en laat het bezorgen wanneer het je uitkomt. Minpunt, je bent nog minder in beweging, leest geen etiketten meer, mis de sociale contacten en nog belangrijker ziet de lokale aanbiedingen niet meer en de producten die zijn afgeprijsd (meestal binnen 1 a 2 dagen opmaken) krijg je niet. Kortom bestellen op afstand is gemakkelijk maar is zeker ook duurder.

De Reclamefolder app,

bijna iedereen heeft wel een smartphone en heeft de reclameapp geïnstalleerd. Super handig wanneer je niet iedere maand een container aan oud papier aan de straat wil zetten maar heb je ook iets aan de app? Ja de app kun je namelijk zo instellen dat je in een straal van een X aantal kilometers ziet welke winkel welke aanbiedingen heeft en altijd een up to date folder. Je kunt daarnaast ook je favoriete winkels aanvinken en een push bericht ontvangen.

Een nieuwe optie is Cashback, geld terugkrijgen voor producten die je in de aangegeven winkels koopt. Let wel op je kunt hier dus alleen gebruik van maken bij de winkels die het product aanbieden. Een pot Calvé pindakaas met € 1,00 retour of lekker anders met €3,00 retour. Kortom wanneer je de reclamefolder app goed gebruikt weet je waar je de boodschappen kunt halen, maak je een boodschappenlijstje en kunt zelf boodschappen met flinke kortingen krijgen.

De Scoupy app,

Alleen maar flinke kortingen of gratis producten. Het werkt zeer gemakkelijk, je stelt je favorieten in, koopt het product in de aangegeven winkel, scant je bon in en binnen 24 uur heb je de aankoopprijs terug. Let op je kunt dit maar 1x per product doen. Op deze manier heb ik zelf al ruim €350,00 aan boodschappen gratis. Je kunt nu ook via de spaarkaart bij Scoupy een vorm van zegels sparen voor producten die je regelmatig koopt

Dan de extra regels die je doen sparen door te besparen.

Boodschappenlijstje, Maak een boodschappenlijstje per week, kijk in de reclame folder welke producten in de aanbieding zijn en maak een weekplan. Dit kan je per week al zeker tientallen euro’s opleveren.
Lokale boeren, in Limburg zijn veel lokale boeren die graag hun producten willen verkopen. Stop eens bij een boer en vraag welke producten hij kan aanbieden, in winterperiode zijn appels, peren en koolsoorten vers van het land en dat scheelt je ook in de portemonnee.
Invriezen, Koop je verse groenten en zijn ze ook geschikt voor in te vriezen maak dan pond zakjes (zakjes van 500 gram ) door de groenten even kort te koken kun je ze later vanuit de vriezer met een paar minuten koken al op tafel hebben staan. Verse groenten vanaf de markt of de lokale boer levert je per maand ook een x aantal euro’s op.

Wat nog meer dan?

Streek en seizoensgebonden producten, Door lokaal de producten te kopen zijn ze gezonder dan de producten die van ver over zee komen. Koop je seizoensgebonden groenten en fruit dan hebben deze niet alleen meer smaak maar bevatten deze ook meer vitamines en mineralen dan wanneer je ze in een andere periode koopt.
Koop de boodschappen in de lokale supermarkt(en), je bespaard zo in de benzine kosten, ondersteund de lokale ondernemer, is goed voor de sociale contacten en tot slot is dit vaak ook op loopafstand.
Op aanbiedingen, letten betekend niet dat je de hele voorraadkast moet vullen, wanneer je vervolgens de helft moet weggooien omdat je het nooit gebruikt en over de datum is kost het u alleen maar geld

Let erop dat aanbiedingen vaak het zelfde zijn. Wanneer er iets bij de Lidl in de aanbieding is heeft de Aldi dit ook. Voor 3 cent omrijden is dus niet zinvol wat je wel kunt doen is wc-papier voor een langere periode kopen dit heeft geen houdbaarheidsdatum.

Krijg je gratis zegels neem ze in iedere winkel aan, de spaaracties duren gemiddeld 2 a 3 maanden. Je kunt dus bij voordelig en slim winkelen altijd wel ergens een spaarkaart vol plakken. Op deze manier bespaar je niet alleen veel geld je spaart ook nog eens voor een leuke actie. Deze zegels kun je ook gebruiken voor met andere personen te ruilen.

Heb jij nog leuke tips laat het mij dan weten