• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?
voedingtrends 2023 - Sportvoedingscoach

Het is moeilijk om precies te voorspellen wat de grootste foodtrends van 2023 zullen zijn, aangezien de trendsetters van morgen de consumenten van vandaag zijn. Er zijn echter enkele algemene trendrichtingen waar we naar kunnen kijken om een idee te krijgen van wat we volgend jaar op het menu kunnen verwachten.

Plantaardig en flexitarisch eten:

Steeds meer mensen zijn op zoek naar manieren om hun consumptie van dierlijke producten te verminderen en plantaardige opties te verhogen. Dit kan betekenen dat we meer zullen zien van plantaardige proteïnebronnen zoals peulvruchten, noten en zaden, en dat er meer aandacht zal zijn voor flexitarische diëten waarbij dierlijke producten worden afgewisseld met plantaardige opties.

Eten met een doel:

Steeds meer mensen zijn op zoek naar voedsel dat niet alleen smaakt, maar ook een bepaald doel dient, zoals het verminderen van ontstekingen of het verbeteren van de spijsvertering. We zullen waarschijnlijk meer zien van voedingsmiddelen die beweren specifieke gezondheidsvoordelen te hebben, zoals probiotica, kruiden en planten met antioxidanten en adaptogenen.

Gezonde snackopties:

Snacks blijven populair, maar we zullen waarschijnlijk meer zien van gezonde snackopties die rijk zijn aan proteïne, vezels en andere belangrijke voedingsstoffen. Dit kan betekenen dat we meer zullen zien van bijvoorbeeld gedroogd fruit en noten, en minder van verwerkte snackproducten met veel suiker en verzadigd vet.

Zelfgemaakt en lokale producten:

Steeds meer mensen zijn op zoek naar manieren om te ondersteunen van lokale boeren en producenten, en om te weten wat er precies in hun voedsel zit. We zullen waarschijnlijk meer zien van zelfgemaakte producten en van lokale producenten die hun producten rechtstreeks aan consumenten verkopen.

Voedselverspilling:

Voedselverspilling blijft een groot probleem, en we zullen waarschijnlijk meer zien van initiatieven om dit probleem aan te pakken, zoals het opkopen van “ongepaste” groenten en fruit en het maken van gerechten van restjes.

[mailerlite_form form_id=1]