• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Weekendstress niks is vervelender

happy weekend - sportvoedingscoach.eu

Het weekend is sneller voorbij dan je denkt. Het is dus erg belangrijk dat je ervan gaat genieten. Een lekker stukje wandelen, fietsen of even bij familie of vrienden voorbij. Jammer genoeg blijven veel mensen thuis en schieten ze in een zondag stress. Morgen is het maandag en dan moet ik weer, jammer dat je het weekend niet hebt benut om te ontspannen.

Het doel van een weekend

Of je weekend nu door de weeks is of echt op de zaterdag en zondag. Het maakt in zoverre niks uit maar je moet er wel van genieten. Je accu weer opladen voor je werkweek levert dubbel zoveel energie op.

Klaar voor de maandag?

Jezelf ontzorgen voor de maandag werkt erg goed. Zorg dat je auto voldoende brandstof heeft, je tas is ingepakt, je kleding klaar hangt en dat je weet wat je eerste afspraak is.  Niks is vervelender dan je er op maandagochtend achter komt dat je tank bijna leeg is of je ziet dat je afspraak eerder begon.

Niet mailen maar lezen

Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen een mailadres en een groot aantal mensen ontvangt deze mail op je telefoon. Ga deze nu in het weekend lezen want dan ga je waarschijnlijk ook antwoorden. Op deze manier geef je meteen aan dat je eigenlijk altijd wel reageert. Voor de afzender een bevestiging dat je altijd bereikbaar bent. Lees niet je mail maar ga een leuk boek lezen. Dit zorgt ervoor dat je lekker kunt afschakelen.

Op tijd naar bed maar wel ontspannen

Vrijdag en zaterdagavond zijn meestal de avonden dat je wat later naar bed gaat. Geen probleem maar je mag op de zondagavond ook echt wel even lekker afschakelen. Breng een bezoek aan de bioscoop en doe na afloop nog een drankje. Je zal lekker ontspannen gaan slapen (mits je de juiste film hebt gekeken). Op deze manier zal je maandagochtend ook relaxt opstaan.

Doe wat leuks aan het begin van de week

Gebruik je het weekend alleen voor de leuke dingen? Plan eens wat leuks op de maandag of dinsdagavond. Als je op één van deze 2 dagen gaat sporten dan verheug je je erop. Doe je niks maak dan eens een afspraak met vrienden of breng een bezoekje aan de avondsauna. Je gaat merken dat de maandag of dinsdag dan ook een dag is waar je naar uit gaat kijken.

Wat je doet doe het goed

Ga je wat leuks doen doe het dan goed. Bij een bioscoopbezoek hoort een drankje en een bakje popcorn. Ga je uiteten en twijfel je over je voorgerecht doe het dan. Je gaat niet iedere dag uiteten en van een voor of nagerecht kom je geen 2 kg bij. Ga je lekker wandelen of fietsen en twijfel je of je nog een extra rondje? Gewoon doen als je het niet doet denk je alleen aan “had ik maar”

Je weekend moet ontspannen zijn geniet ervan en doe dingen die jij leuk vindt om te doen.

Ik ga in ieder geval morgen lesgeven op een basisschool en met groep 1 zaadjes planten.