• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Het weekend is zo voorbij geniet er dus van

Het is weer vrijdagmiddag, mijn agenda is gevuld tot een uur of 22.00 uur althans in de middag heb ik een kooksessie met een groep kinderen en later op de middag nog een online vitaliteitsquiz.  Thuis eten, omkleden en korfbaltraining geven. Omdat de Coronaregels enigszins versoepeld zijn kunnen we met wat meer mensen tegelijk trainen en rond 21.30 uur zijn we klaar, dus om 22.00 uur de voetjes op de bank.

Toch is voor mij het moment dat ik met het gezinnetje ga eten al het moment dat ik geniet van het weekend dat er in het vooruitzicht is. Genieten dat is voor iedereen goed.

Pak je momenten

Stel jezelf eens de vraag hoe vaak je deze week al hebt gezegd “het is tijd voor weekend” en wat doe je dan? Juist we maken er een druk weekend van. Juist nu in deze tijd moet je er meer van genieten. Winkelen met mondkapjes op, boodschappen doen alleen dat wat nodig is en uiteten is er al helemaal niet bij.

Probeer meer vrije tijd te maken, geniet van de mooie momenten, wandel eens een extra blokje door de natuur of neem de hond mee voor wat extra kilometers. Heb je kinderen in huis rondlopen maak dan samen een lekker herfst gerecht klaar. Nee niks spannends een pompoensoep maken met geroosterde kikkererwten vinden de kinderen ook al leuk om te maken. Juist niks plannen zorgt voor rust in je hoofd en lichaam. Luister eens een leuke Spotify muzieklijst of lees een interessant boek, je kunt ook net als mij een recept uitproberen. Voor dit weekend heb ik wat interessants in gedachte en zal dit volgende week online zetten. Hoop dus dat dit lukt.

Geniet maar ook met mate.

Sinds de invoering van mijn voedingsapp zijn er erg veel tevreden gebruikers. Toch stellen ze allemaal dezelfde vraag, hoe om gaan met het weekend. Tja als je de hele week lekker en gezond eet dan wil je in het weekend ook wel eens genieten van iets wat lekker en minder gezond is. Dat mag dan ook maar doe dit met mate. Wil je bitterballen met een glas bier of een stukje Franse kaas met een wijntje? Doe dit dan met mate. Even genieten van het lekkers is prima maar je moet niet het gevoel krijgen dat je de hele werkweek ervoor verpest hebt. Calorieën zijn calorieën dus als je er te veel van binnen krijgt is het lichaam er blij mee want ze worden uiteindelijk als vet opgeslagen. Zeker wanneer je er geen energie voor hebt verbruikt.

Start met het ontbijt

Ook in het weekend lekker beginnen met een ontbijt. Deze week heb ik een aantal online ontbijtsessies gedaan en het valt me op hoeveel personen niet of maar zelden ontbijten. Een goed ontbijt is prima voor de start van de dag en geeft ook voldoening. Doe eens 1 banaan, 150 gram ananas, 150 ml kokoswater en 1 tl spirulina onder elkaar. Maak er een lekkere smoothie van en je moet eens zien hoe je de rest van de ochtend gaat, als een trein.

Zondag en geen zin in te koken

Op zondag kook ik niet, we eten wel maar ik ga niet uitgebreid koken. Als we wat maken is het lekker eenvoudig, een goed gevulde soep of iets lekkers met speltbrood hoe dan ook uitgebreid koken doen we op zondag niet.

Wat maak jij dit weekend? stuur me eens een leuke foto