• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Voeding is maatwerk

Voor diegene die mij goed kent of weet wat mijn werk is weet dat ik de hele dag bezig ben om het beste uit iedere persoon te halen. Voeding maakt een enorm verschil in het sporten. Toch zijn daar veel meningen over, sterker nog bij iedere tak van sport maar dan ook nog eens iedere sporter kan een ander voedingsplan liggen. 

Wat is dan nu de beste voeding?  

Voeding is een stukje maatwerk, net als het afstellen van je fiets, de juiste kleding en het schoeisel. Hoe zou het gaan met Max Verstappen als zijn stuurtje in de auto breder zou zijn of zouden de Nederlandse korfballers wereldkampioen zijn geworden als de korf kleiner was geweest? Alles is maatwerk zo ook de voeding.

Wielrennen

Als je langere afstanden af gaat leggen dan is een goede plan van aanpak vaak al de winst. Een goed hydratatie plan maar ook welke koolhydraten stop ik in mijn mond. Wat je eet en drinkt hangt dan ook echt af van de inspanning die je doet maar ook met welke intensiviteit en je doel. Het is dus voor iedere tak van sport anders. Een wielrenner komt echt de berg niet omhoog op een blaadje sla.

Mannetje vrouwtje

Wat voor de een goed werkt hoeft voor de andere niet te werken. Ben je een man of een vrouw en ben je jong of oud. Train je om te trainen of train je om beter te worden. Allemaal vragen die het verschil ook bepalen in wat je moet gaan eten. Zo heb ik 2 voetballers in het betaald voetbal die op dezelfde positie speelde en dezelfde leeftijd hadden, gelijk in gewicht en lengte zijn hetzelfde voedingsschema gegeven. Daar waar de een voldoende had moest de andere 20% meer binnenkrijgen om voldoende energie te krijgen/behouden en optimaal te kunnen herstellen. Het is dus zeer belangrijk dat je als sporter weet wat voor je werkt en wat je moet eten.

Het verschil

Wil jij het verschil maken in gisteren, nu en morgen neem dan eens vrijblijvend contact op.

[wpforms id=”1815″]