• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Verdiep je in een realistische schema en niet in een perfect schema

Een perfect schema is niet haalbaar, sterker nog je gaat het er op de langere termijn ook niet mee redden. Wanneer je je verdiept in de voeding en weet welke training je moet doen dan is het goed.

Broccoli en kip

Het maakt niet uit hoe strak je trainingsschema is op ten duur ben je er klaar mee. Niet met trainen maar wel met je voeding. Als ik vraag aan de gemiddelde sporter wat ze eten dan is het meest voorkomende antwoord, rijst met kipfilet en broccoli. Niet dat dit slecht is maar ik weet zeker dat je dit maar een week gaat volhouden. Dan ben je er klaar mee en eet je voorlopig geen rijst en kipfilet meer. Vaak weet je dan niet wat de alternatieve zijn die in veel gevallen ook nog beter zijn.

Jezelf demotiveren

Wanneer je de schuld bij je zelf zoekt dan demotiveer jij jezelf alleen nog meer en heb je al geen zin meer om verder te gaan. Stel dus prioriteiten en maak duidelijke afspraken. Je mag van jezelf best eisen dat je gezonder moet gaan eten en je mag zeker wat meer trainen maar zoek dan niet meteen het maximale op. Zorg voor voldoende eiwitten, de juiste koolhydraten en uiteraard de andere voedingstoffen die je lichaam nodig heeft. Doe eens lief zijn voor jezelf dan kom je al een heel eind.

Zorg dat je een schema hebt dat in je dagelijkse leven past en niet een schema waar je het dagelijkse leven op moet aanpassen.

Heb jij moeite met een eigen schema laat het mij even weten dan kijken we samen wat er goed aan is en wat er eventueel nog aan veranderd kan worden.