• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Het klinkt als muziek in je oren

Varieer in de juiste volgorde

De juiste balans is belangrijk voor een menselijk lichaam. Een zware inspanning kost veel energie. Of het nu gaat om je werk waarbij je meer doet dan je lichaam (je geest telt ook mee) aan kan of je gaat over de top met het sporten. De balans in je lichaam is erg belangrijk. Hoe meer je bezig bent met variëren hoe beter je lichaam hier op ingesteld raakt. Neem nu eens een zakje patat, wanneer je dit iedere dag eet is het niet meer lekker en wordt het een gewoonte. Wanneer je dit een keer in 2 weken eet dan kun je er ook echt van genieten. (dan moet je wel patat lusten) Doe je iedere dag dezelfde bewegingen dan kan het lichaam er ook niet meer van genieten. Diversiteit is dus erg belangrijk en zelfs noodzakelijk om je lichaam optimaal te kunnen laten werken.

We starten aan het begin.

Voor iedere persoon die zich inspant geldt een warming-up. Of je nu doet korfballen, badminton, zwemmen of krachttraining doet je lichaam heeft meer aan een gedegen warming-up. Op die manier ga je het langer volhouden en is de kans op blessures kleiner. Ga dus niet meteen een sprint trekken van 100 meter als je 30 minuten in de auto hebt gezeten om op het trainingsveld te komen. Stel gewoon prioriteiten zoals je dit in het dagelijkse leven ook doet. Denk je dat je lichaam het niet nodig heeft? Dan pas jij misschien in de groep mensen die op zijn 45ste denkt dat ze nog steeds zo atletisch zijn als op hun 16de. Helaas dat is echt niet zo.

Bepaal dus goed welke volgorde jij moet bewandelen om je doelen te behalen. Denk in oplossingen en niet in problemen, maak een schema zoals ik het gisteren al vertelde en train alles en niet wat je leuk vindt