• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Sporten waarom doen we het nog?

De meeste mensen gaan met een bewust doel sporten en doen het vooral om af te vallen of in spiermassa te willen bijkomen maar er zijn tal van redenen om op te noemen die vaak vergeten worden terwijl je je er dan wel prettiger door voelt

Energie

Thuisliggen op de bank kan iedereen, het grote nadeel ervan is dat je iedere dag vermoeider wordt en uiteindelijk nergens meer zin in hebt. Wanneer je regelmatig gaat sporten dan kost het in het begin meer energie dan het je oplevert, maar zodra je vaker in de week lekker actief bent dan ga je merken dat je steeds meer energie krijgt.

Beter voelen

Ben je in een sombere bui of depressief dan heb je echt nergens zin in. Wanneer je regelmatig in beweging bent of je zelfs actiever gaat worden dan kun je veel prettiger gaan voelen. Wandelen, fietsen, rennen, hardlopen en zelfs Nordin Walk werken hier goed bij. Buiten trainen is sowieso goed voor je omdat je op die manier nog extra vitamine D binnenkrijgt.

Sporten

Sporten is goed voor iedereen, dat roepen de meeste mensen en dat is ook echt zo. Regelmatig bewegen is goed voor je lichaam. Niet alleen om de paar kilo’s eraf te krijgen maar ook voor de flexibiliteit, de sociale ontspanning maar ook voor je gezondheid. Op het moment dat je lekker aan het sporten bent levert dit in veel gevallen ook nog eens een positieve bijdrage aan je stressniveau. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen met veel “stress” door sporten minder stress hebben en zelfs op de sportmomenten helemaal niet meer aan de stress oorzaak denken. Yoga en wandelen zijn zelfs sporten die een extra bijdrage eraan kunnen leveren.

Sporten bij G-Safe - Sportvoedingscoach.eu

Slapen

Je herkent dat gevoel zelf wel, wanneer je een drukke inspanning hebt gehad en je even gaat zitten of liggen dat je een voldaan gevoelt hebt. Het gevoel van “Yes dat heb ik toch maar eventjes gedaan” Op het moment dat je hebt gesport en je gaat slapen dan slaap je goed en zal je in de ochtend uitgerust op staan. Heb je slaapproblemen en ben je vaak in de nacht wakker schrijf dan eens op hoe actief je die dag bent geweest.

Longinhoud verbeterd

Door meer cardio te trainen zal je conditie en uithoudingsvermogen omhoog gaan. Hoe beter deze is hoe groter ook je longinhoud zal zijn. Cardio training is geen krachttraining, voetbal of andere teamsport. Wanneer je een cardiotraining wilt uitvoeren dan kun je denken aan hardlopen, fietsen, roeien, lange afstanden zwemmen en skeeleren.

Minder vaak ziek

Als je vaker ziek bent dan is je immuunsysteem ook wat zwakker wil je deze verbeteren dan is sporten in het algemeen goed. Wanneer je actief bezig bent zal je immuunsysteem sterker worden.

Ik ben toch zeer benieuwd waarom jij sport en welke sport jij beoefend.