• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Hoeveel stappen moet ik nemen om..

Gezond lopen - sportvoedingscoach.eu

Er is geen magisch aantal stappen dat voor iedereen geschikt is, omdat het aantal stappen dat nodig is om gezonder te leven afhankelijk is van verschillende factoren, zoals leeftijd, geslacht, gewicht, fysieke conditie en levensstijl. Over het algemeen wordt aanbevolen om ten minste 10.000 stappen per dag te zetten, wat overeenkomt met ongeveer 8 kilometer. Dit aantal stappen is gebaseerd op de gemiddelde afstand die mensen dagelijks lopen en de hoeveelheid beweging die nodig is om een ​​goede gezondheid te behouden.

Meer dan alleen stappen

Naast het aantal stappen dat je per dag moet zetten, is de intensiteit van de activiteit ook belangrijk. Het is aanbevolen om ten minste 150 minuten per week matig intensieve aerobe activiteit te doen, zoals wandelen, fietsen of zwemmen. Dit komt neer op ongeveer 30 minuten per dag gedurende 5 dagen per week. Naast de aerobe activiteit wordt het ook aanbevolen om minstens twee keer per week spierversterkende oefeningen te doen, zoals gewichtheffen, yoga of pilates.

Het verhogen van het aantal stappen dat je per dag zet, kan worden bereikt door bijvoorbeeld te wandelen naar je werk, de trap te nemen in plaats van de lift, of tijdens de lunchpauze te gaan wandelen. Ook kun je overwegen om een ​​stappenteller of een app te gebruiken om bij te houden hoeveel stappen je dagelijks zet en om doelen te stellen voor het verhogen van je fysieke activiteit.

De voordelen van fysieke activiteit

Naast het verbeteren van de fysieke gezondheid, kan regelmatige fysieke activiteit ook bijdragen aan een betere mentale gezondheid en welzijn. Fysieke activiteit kan stress verminderen, de stemming verbeteren en het zelfvertrouwen vergroten.

Het is belangrijk om te onthouden dat stappen zetten slechts één aspect is van een gezonde levensstijl. Een gebalanceerd voedingspatroon, voldoende slaap en het verminderen van stress kunnen allemaal bijdragen aan een betere gezondheid.

Bron:

Centers for Disease Control and Prevention. (2020). Physical Activity for a Healthy Weight. Geraadpleegd op 5 maart 2023 van https://www.cdc.gov/healthyweight/physical_activity/index.html