• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Het geheim van de smoothies

Bij een heerlijke zomerdag is een koele smoothie tegenwoordig haast niet meer weg te denken. Smoothies zijn er in alle soorten en maten en bovendien heel eenvoudig om te maken. Naast dat een smoothie erg lekker en verfrissend is kan een smoothie de nodige vitaminen bevatten waardoor het ook nog eens gezond is. Dit hangt er natuurlijk wel van af wat u in de blender mixt tot uw eigen zelfgemaakte smoothie.

Tips voor een ultieme smoothie

Een smoothie kan dienen als hulpmiddel om de dagelijkse benodigdheden aan groenten en fruit binnen te krijgen. Daarnaast is het gewoon erg lekker, dus wordt het ook gezien als ideaal tussendoortje. Een smoothie kunt u helemaal zelf maken, dus u bepaalt welke ingrediënten er in de blender gaan, hoe koud de smoothie is, hoe gezond de smoothie is en hoe voedingsrijk uw drankje is.

Ingrediënten

Een smoothie maakt u in de blender en dus zeer gemakkelijk thuis. De meest voorkomende basisingrediënten voor een smoothie zijn ijsblokjes, yoghurt, fruitsap of water. Kiest u voor ijsblokjes, dan heeft u automatisch een koelere smoothie dan wanneer u kiest voor yoghurt of water. Een belangrijke tip om in het achterhoofd te houden is dat verse ingrediënten de beste smaak geven aan uw smoothie. Echter, omdat alles in de blender gaat kunt u altijd gebruik maken van rijper fruit voor uw smoothie. De meest voorkomende ingrediëntencategorie voor in de smoothie is fruit. U kunt ook gebruik maken van groenten of kruiden. Zowel fruit, groenten als kruiden zijn gezond om te gebruiken en leveren dus een heerlijk gezonde smoothie op. Gebruikt u groene groenten dan krijgt u al snel een snel de 2 ons groenten en fruit binnen. Om die reden is de groene Smoothie dus gezond te noemen.

Gezond en voedingsrijk

Een smoothie is in de basis een zeer gezond en voedingsrijk drankje. Dit komt omdat er in het begin van de smoothie alleen fruit werd gebruikt. Men heeft in de loop van de jaren onder andere suiker en andere zoetstoffen toegevoegd, maar dit gaat ten koste van het gezonde idee achter de smoothie. Het is dus aan te raden om dit niet toe te voegen. In de zomer is dit sowieso minder nodig, omdat fruit dan van zichzelf zoeter smaakt. In de winter is fruit over het algemeen minder zoet en dan kan een smoothie wellicht minder lekker smaken. Om uw smoothie te voorzien van extra vezels kunt u noten en granen toevoegen aan uw mix voor in de blender.  Zo kan een smoothie met fruit en granen prima dienen als gezond en voedingsrijk ontbijt.

Tips voor de blender

Smoothies worden vaak gemaakt in de blender. Let op dat er niet te grote stukken in de blender gaan. U kunt verder het beste kiezen voor fruit, groente, kruiden, noten en vezels in de smoothie zonder daar ongezonde ingrediënten aan toe te voegen. Het is dan ook belangrijk om het fruit goed te wassen alvorens dit in de blender te doen. Ontdoe citrusvruchten zoals een sinaasappel, mandarijn en citroen van de schil en zorg dat rotte plekjes uit het fruit worden gehaald. Dit draagt allemaal bij aan een zo gezond en lekker mogelijke smoothie.

Overdaad schaad

Smoothies drinken is niet erg zolang je er niet te veel van drinkt, drink dus met mate en niet te veel. Een overdaad aan Smoothies kan darmproblemen veroorzaken. Een gezonden smoothie bestaat uit groenten en/of fruit. Met de andere toevoegingen is het predicaat gezond verdwenen.