• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Begeleiding op topsportniveau

roda jc kerkrade - sportvoedingscoach.eu

Van een topsporter wordt er enorm veel geëist, niet alleen fysiek maar ook op mentaal vlak moet het allemaal kloppen. Op de juiste manier met druk leren omgaan en de focus houden op je doel kost veel energie. Voor de ene topsporter is dit uit nature aanwezig en dus geen probleem. Voor de andere betekent dit aanpassen en steeds opnieuw leren omgaan met de situaties.  

Om het maximale uit je trainingsarbeid en wedstrijd te halen is essentiële voeding erg belangrijk. Als topsporter train je vaker en meer en heb je voldoende brandstof nodig om te kunnen presteren. De brandstof wordt niet alleen gebruikt voor de energie voor de inspanning maar ook voor het herstel. De juiste hoeveelheid vitamines en mineralen zijn nodig om een fit lichaam te onderhouden.

Helaas vergeet een (groot) deel van de topsporters op de juiste manier om te gaan met hun voeding. Zeker wanneer ze in een dip zitten is voeding vaak het eerste onderdeel wat geslachtofferd wordt. Juist de voeding kan er voor zorgen dat je de balans weer terug gaat vinden en je weer optimaal gaat presteren.

SAMEN LEREN IN DE WORKSHOPS

Er zijn sporters die meer weten over voeding dan de andere sporter. De een is er ook meer mee bezig dan de andere. In diversen workshops op verschillende niveaus staat de bewustwording van goede voeding centraal. Denk dan aan het juiste sportontbijt? wat moet ik eten als avondmaaltijd? Welke voedingstoffen zijn er en waar heb ik ze voor nodig? Maar ook hoe werk ik het best aan mijn herstel. De workshop is maatwerk en wordt qua inhoud vooraf besproken.

Voor de sporters die hun kennis over voeding al goed onder de knie hebben wordt er nog een schepje bovenop gedaan en wordt er dieper op de materie ingegaan.

INDIVIDUEEL BEGELEIDEN

Wat voor de ene topsporter werkt lukt bij de andere topsporter niet. Wanneer je zelf niet weet hoe je het beste met je voeding kunt omgaan en je geen maaltijdschema’s kunt maken dan is dit al een zeer grote uitdaging. De Sportvoedingscoach kan je daarmee helpen. In een individueel traject zal er samen gekeken worden hoe je een maaltijdschema kunt maken, wat de beste invulling is aan de hand van training–wedstrijdschema en indien nodig zal er in een kookworkshop samen gekookt worden om te laten zien dat gezond koken niet moeilijk is. Wanneer het individuele traject gestart wordt zal er een kort – midden en lang termijn planning worden gemaakt om het maximale rendement eruit te halen.