• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Paella met zeevruchten en garnalen

Een snelle en gezonde maaltijd bereiden hoeft niet moeilijk te zijn. Soms krijg je de inspiratie in de supermarkt en tover je binnen een half uur een heerlijke, voedzame en gezonde maaltijd op tafel.

Vandaag stonden er 2 supermarktsafari’s op het programma. Voor 2 groepen 6 van basisschool de Doorkijk betekende dit een speurtocht door Albert Heijn XL bij het Roda JC Stadion. Dit alles in het tegen van JOGG Kerkrade het voedingsprogramma wat inmiddels al 3 jaar actief op de scholen is.

Een van de kinderen riep luid door de winkel, kijk naast de snacks ligt ook lekkere vis. Beslist dus even kijken dacht ik. Lekkere mosselen, garnalen, gamba’s maar ook gemixte zeevruchten lagen mooi gesorteerd in de vrieskist. Het voordeel hiervan? je mocht zelf scheppen tot het bakje vol was. Ook voor de prijs hoef je het niet te laten. Een grote bak van 500 gram kost €5,99

Nadat de kinderen klaar waren met de supermarktsafari meteen maar even de boodschappen doen voor vandaag. Paella met zeevruchten dan maar meteen proberen. Dit alles samen met knoflook en gele rijst.

Benodigdheden voor de paella met zeevruchten:

  • 500 gram diepvries schepvis (AH XL)
  • 200 gram gele rijst
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel bouillon.
  • Olijfolie

Bereiding van de paella met zeevruchten:

Doe een beetje olijfolie in de koekenpan en voeg hier de teentjes knoflook aan toe. Doe nu de garnalen (bevroren) er aan toevoegen en zorg dat het vuur hoog staat. Laat de garnalen aan beide kanten goudbruin bakken. Haal ze nu uit de koekenpan en doe vervolgens de andere zeevruchten in de pan. In tegenstelling tot de garnalen komt hier veel vocht bij vrij. Je kunt dit afgieten maar je kunt het ook in de koekenpan laten zitten. Kies je voor het laatste dan zal de paella wat natter worden maar zeker ook meer smaak hebben.

Zet in de tussentijd het water op en voeg de bouillon hier aan toe, zodra het water kookt voeg je de gele rijst er aan toe en laat je alles nog een minuut of 10 doorkoken. Giet nu de rijst af en laat het nog een minuut of 10 rusten.

Tot slot meng je het geheel onder elkaar en laat je de paella nog een paar uur staan.  De smaak zal dit ten goede komen. Heb je geen uren de tijd om te wachten dan alvast eet smakelijk.