• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Geslaagde Supermarkt Safari bij de Jumbo in Nuth.

In de week voorafgaand aan carnaval hebben de groepen 6 en 7 van basisschool de Bolster meegedaan aan een supermarktsafari in de Jumbo te Nuth. Deze supermarkt ligt centraal en ziet graag dat de kinderen bewuster met hun gezondheid omgaan. De supermarkt Safari is component van de Sportvoedingscoach waar de scholen gebruik van kunnen maken. In de voorgaande jaren werden al succesvolle supermarkt safari’s georganiseerd in Kerkrade (AH XL bij het Roda JC Stadion) en in Maastricht (Jumbo).

De Bolster is gezond bezig.

De basisschool is al 2 jaar gezond bezig. Naast een waterproject dat door Nuth Beweegt Nuth werd georganiseerd heeft de school inmiddels ook een eigen waterpunt op school staan waarbij de kinderen hun eigen bidon kunnen vol tappen met gezond water. Dit jaar hebben de kinderen meegewerkt aan een kookboek dat voor en door kinderen is gemaakt. Op deze manier proberen de kinderen hun leeftijdsgenootjes maar ook oudere te stimuleren om gezond maar ook lekker te eten. Binnenkort start de school met meer bewegen en komen de voedingslessen ook aan bod.

Supermarkt safari is geen ren je rot.

De oudere onder ons weten nog wel wat ren je rot was. Het televisieprogramma waarbij je ballen moest verzamelen en kon gokken uit 3 antwoorden. De supermarkt safari gaat ergens andersom. Pittige vragen met diversen mogelijkheden in antwoorden. Van de kinderen wordt verwacht dat ze de vragen en afbeeldingen goed bekijken en in de winkel op zoek gaan naar de antwoorden. Vragen als, waar komt dit fruit vandaan, is dit flesje sap wel gezond of welke glutenvrije merken zijn er in deze winkel te vinden komen ruim aan bod.  Het gaat dus om kennis, goed lezen en onderzoeken. Het onderzoeken vinden de kinderen het leukste zeker wanneer ze er achter komen dat het pak met Cruesli met de leukste afbeelding ook het ongezondst is. Een van de leerlingen zegt dan ook “mijn zusje wilde dit pak hebben omdat er zo’n leuke plaatje op stond” ze heeft er thuis van geproefd maar vond het ook nog smerig.

Ouders weten het vaak ook niet.

De ouders die meelopen zijn vaak verbaasd hoe gemakkelijk ze misleid zijn. Een flesje vitamine water met tenminste 8 suikerklontjes is niet echt vitamine water, magere melkdrank waarin veel suiker zit is toch wel vreemd of lactose in kipfilet? Zo maar wat opmerkingen die gemaakt werden. Voor de ouders die meeliepen was het dan ook echt een eyeopener. Volgens een van de ouders is het toch zeer vreemd dat Nederland zo weinig doet aan misleiding op de etiketten.

Goed ontvangen

Waar normaal 30 kinderen bij elkaar voor overlast kunnen zorgen waren het nu de winkelende mensen die het erg goed vonden dat de kinderen hier mee bezig waren. Een gezonde levensstijl past goed bij hun toekomst was een van de aanmerkingen die gemaakt werden. Ook het personeel vond het voor de kinderen zeer leerzaam, alle kleine beetjes helpen in gezondere en bewuste keuzes.

Heerlen – Hoensbroek is de volgende gemeente

Kerkrade, Nuth en Maastricht gingen al voor maar als 4de gemeente zal  in Heerlen/Hoensbroek In samenwerking met de Albert Heijn in Hoensbroek de volgende supermarkt Safari starten

Heeft u vragen over de supermarkt safari of wilt u zelf een supermarktsafari voor uw bedrijf / organisatie. Neem dan contact op met de Sportvoedingscoach.

De Sportvoedingscoach zet zich in als MVO partner om kinderen, ouders maar ook belangstellenden bewust te maken van het belang van voldoende beweging en gezonde voeding