• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Nog even en dan nemen miljoenen Nederlanders weer hun goede voornemens

Afvallen is naast stoppen met roken ook het komend jaar nummer 1 goede voornemens. Wat voor de een gemakkelijk gaat lukt de ander alleen met een stok achter de deur.

Misschien heb jij zelf ook wel eens voor de keuze gestaan. Op de zelfde voet verder gaan of nu echt eens iets gaan doen om de overbodige kilo’s kwijt te raken.

Wat je ook als doel hebt er moet een verandering komen in je huidige levensstijl wat je nu namelijk doet het resultaat blijft het zelfde.

Bewust keuze

Alleen de keuze maken is al bewust. Je doet het namelijk niet van vandaag op morgen het is een moment waarvan je zegt “zo nu ben ik er klaar mee!”

Hoe je het doet is dan alweer een moeilijke keuze. Op internet kijken voor gemakkelijk afvallen levert je duizenden, wat zeg ik miljoenen resultaten op. Van afslankpillen tot vage diëten waarbij je de hele dag maatjesharing moet eten. Passen deze diëten dan wel in je dagritme? Een echte gezonde transformatie doet echt veel wonderen maar om de juiste keuze te vinden? Tja daar komt toch meer bij kijken dan alleen even surfen over het internet.

De informatie die je zoekt vergelijk je dan al snel met het ideaalbeeld. Iemand van 120 kg die 40 kg afvalt, of iemand die van 34%vet in een jaar terug gaat tot 21% vet. Ja het kan allemaal maar past dit ook bij jou? Deze methode deze manier voor gewichtsverlies? Ben je er wel klaar voor en wil je deze inspanning wel leveren om je doel te behalen.

Strategie

Als je echt iets wilt doen aan je overgewicht dan moet je stappen durven te nemen. De een gaat gemakkelijker dan de andere maar het lukt je echt wel.

Think

Bedenk je vooraf wat je gaat doen en waarom. Wat is je motivatie om die kilo’s kwijt te raken en waarom doe je het. Stel je gaat over een jaar trouwen dan heb je dat jaar hard nodig om de overbodige kilo’s kwijt te raken. De andere doet het voor gezondheidsredenen. Overgewicht verhoogd namelijk de kans op diabetes type 2 en andere lichamelijke klachten. Hoe dan ook de overbodige kilo’s kun je altijd met een gezonde motivatie kwijt raken.

Je zelf belonen, niks is leuker dan je zelf iets kopen wat je echt hebt verdient. Als kind spaarde ik voor een computer eentje waarop ik spelletjes kon spelen. Ik ging lege flessen verzamelen, ging de krant rond brengen en al het geld dat ik er mee verdiende daar kocht ik de computer van. Als je iets voor ogen hebt en je het doel hebt behaald dan mag je je zelf belonen. Het hoeft niet groot en niet duur te zijn maar gun je wel iets wat je graag wilt.

Vroeger mocht ik van mijn ouders een formulier ondertekenen. André zal niet roken tot zijn 18de lukt het hem dan krijgt hij 100 gulden. Tja dat was en is nog steeds veel geld. Ik heb het als 12 jarige ondertekend en bij me aan de muur gehangen. Op mijn 18de ingeleverd en ik kreeg mijn beloning!

Plan

Je kunt niet alles alleen, ja de afwas maar daarvoor gebruikt 90% van Nederland ook een vaatwasser. Bedenk je dus goed hoe je het gaat doen, wat je alleen kunt maar ook waarvoor je hulp nodig hebt. Wil je gaan sporten dan moet je weten wat bij je past en waar je goed in bent. Fitness is niet voor iedereen weggelegd en dat geldt ook voor hardlopen. Hoe ga je om met je voeding? Ga je iedere dag veel eten, ga je veel meer kleinere porties per dag eten, ga je de koolhydraten vermijden of ga je maar 1 keer per dag eten. Zo maar wat ideeën die je misschien niet kunt beantwoorden. Zorg dan dat je daar een professional kunt inschakelen.

Manage

Dat is het leukste gedeelte voor de meeste. Vanaf je stoel kijken of je het goed doet. Nee even serieus stel je eens voor je bent 2 maanden al heel fanatiek bezig maar in de 3de maand heb je steeds vaker een excuus om ongezond te eten, je slaat het sporten steeds vaker over en je neemt geen tijd meer voor je nachtrust.  Ben jij dan nog serieus bezig om je doel te behalen?

Andersom je had een professional ingeschakeld om je sportschema’s te maken. Nu merk je dat deze sportschema’s steeds langer op zich doen wachten en wanneer je gaat sporten deze persoon met de telefoon en de hand in de zak naast je staat. Mag je hier iets over zeggen? Jazeker want jij betaald hem voor deze dienst en hij moet zich dan ook hiervoor inzetten.

Samen score is net zo leuk

Wil je samen aan de slag dan kan dat zeer zeker ook maar vergelijk elkaar niet. De een valt makkelijker af dan de andere terwijl de andere misschien meer discipline heeft en het langer gaat volhouden. Je kunt elkaar motiveren dit doen de dames ook in de online tool die ik heb. “charge yoselfe”  Waarin ze allerlei tips krijgen over voeding, sport maar ook gemotiveerd worden om verder te gaan. Samen sterker worden en je doel behalen is uiteindelijk dat wat je graag wilt bereiken.