• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Nee of toch stiekem ja?

Nee dankjewel - Sportvoedingscoach.eu

Ja, dankjewel, ja is goed ik doe dat wel, jazeker geen probleem!

In nee zeggen was ik was eigenlijk nooit echt goed. Als iemand wat aan mij vroeg dan zei ik eigenlijk altijd wel “Ja”. Of het nu een vraag was van de familie, vrienden, de korfbal of zakenrelaties. Eigenlijk was nee voor mij een verboden woord.

Nee zeggen is vaak lastiger dan wij denken. Hoe vaak zeg jij sorry geen tijd of nee dankjewel geen zin in? Minder vaak als je hersenen denken terwijl we dit wel moeten kunnen zeggen.  Op school leren de kinderen nee zeggen. Sterker nog kinderen zeggen vaker nee dan wij denken. Namaten de kinderen ouder worden wordt nee langzamerhand veranderd in ja, is goed!

Waarom zeggen we dan geen nee?

We zeggen het woord nee eigenlijk nooit. We zijn bang dat we andere mensen er mee kwetsen of het idee geven dat we niet voor iemand klaar staan. Het kan ook zo zijn dat je geen nee durft te zeggen omdat je dan bang bent dat de andere de volgende keer ook nee zegt.

Als je nee zegt tegen een ander zeg je eigenlijk ja tegen jezelf.

Zorg dus goed voor jezelf

Je kunt je ook afvragen wat levert mij die ja op? Word ik er vrolijk van of brengt het mij wat. Aan de andere kant kun je jezelf ook afvragen als ik nee zeg word ik er dan vrolijk van, levert het mij tijd op, doe ik daar de andere een plezier mee? Het is wat anders als je tegen iemand anders zegt nee sorry ik heb geen tijd en vervolgens de hele dag op de bank ligt. Alhoewel de hele dag op de bank hangen misschien voor jou net dat stukje ontspanning is wat je zoekt. Je weet wel wat ik daarmee bedoel.

Je bent echt niet egoïstisch als je nee zegt. Nee dankjewel of nee helaas is gewoon een antwoord wat je mag geven zonder