• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

5 tips om kinderen beter te laten eten

Kinderen laten proeven - Sportvoedingscoach

Sommige kinderen zijn wat terughoudend om nieuwe voedingsmiddelen te proberen, vooral als ze niet vertrouwd zijn met de smaak of textuur ervan. Als u wilt helpen om uw kinderen nieuwe voedingsmiddelen te laten proeven, kunt u de volgende tips proberen:

Maak het visueel aantrekkelijk: Kinderen zijn vaak meer geneigd om nieuwe voedingsmiddelen te proberen als ze er aantrekkelijk uitzien. Probeer om voedingsmiddelen op een aantrekkelijke manier op te dienen, bijvoorbeeld door ze te versieren of door ze in leuke vormen te snijden.

Laat ze meehelpen in de keuken: Laat uw kinderen meehelpen bij het koken of bakken van nieuwe voedingsmiddelen. Dit kan helpen om hun interesse te wekken en om ze meer betrokken te maken bij wat ze eten.

Laat ze meedelen in de keuzes: Laat uw kinderen meedelen in de keuzes van wat ze eten door hen een aantal opties te geven. Dit kan helpen om hun zelfvertrouwen te vergroten en om ze meer in controle te laten voelen over wat ze eten.

Maak het leuk: Probeer om het proeven van nieuwe voedingsmiddelen leuk te maken door bijvoorbeeld spelletjes te spelen of door het eten te gebruiken als middel om te leren.

Wees geduldig: Het kan soms even duren voordat kinderen nieuwe voedingsmiddelen leren waarderen. Wees geduldig en blijf het voedsel aanbieden, zelfs als ze het in het begin niet willen eten. Met de tijd kunnen ze misschien wel van smaak veranderen. Met 1 keer proeven leert een kind namelijk niet de smaak herkennen. Daarvoor moeten ze zeker 10 keer hetzelfde geproefd hebben.

Meer tips over kinderen en leren eten.

[mailerlite_form form_id=1]