• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Zittend roken is het nieuwe bureauwerk of zoiets?

Steeds meer mensen doen hun werk vanachter hun bureau. Het ontbijt wordt overgeslagen en meegenomen naar het kantoor. De baas wilt dat ik op tijd aanwezig ben en heb geen tijd voor te eten. Sterker nog ik krijg geen brok door mijn keel bij mijn ontbijt hoor ik steeds vaker.  Veel mensen zitten voor 8 uur morgens al op hun kantoor en komen om 18.00 uur er achteruit wanneer ze naar huis moeten gaan. (de plek waar ze kunnen slapen en piekeren en eten waar ze zin in hebben.)

We brengen dus veel tijd door op de stoel en staan alleen op voor een kop koffie of een sigaret. Het is nu Stoptober en we gaan weer eens met zijn allen proberen te stoppen met roken. Laten ons opsluiten in een huis of doen net of we persé deze maand willen starten.

Kunstgras of gewoon gras.

Op het korfbalveld waar ik wekelijks train en training geef wordt in december een start gemaakt met het aanleggen van kunstgras. Niet omdat dit onderhoudsvriendelijk is maar ook omdat dit ten goede komt van het moderne korfbal. Je kunt je afvragen of korfbal modern is want de meeste mensen vinden het toch nog een vreemde sport. Mannen en vrouwen die samen sporten ? toch gebeurt dit ook al jaren lang met andere sporten. Voetbal is toch een van de meest bekende hierin. Meisjes die samen voetballen met jongens.

Hoe dan ook wanneer je gewoon gras in je tuin hebt liggen en je gaat gras maaien dan is dit ook bewegen. Je hoeft niet te denken dat je meteen in de trendy sportschool moet rond lopen of een dure personal trainer moet hebben. Bewegen doe je ook door het gras te maaien, leuke activiteiten te doen met de kinderen, de trap op het werk gebruiken, de boodschappen van de hele week (zo bespaar je ook geld) te kopen en in en uit te laden of gewoon lekker een rondje te wandelen met de hond. Alles bij elkaar is toch weer lichamelijke activiteit. Die beter is dan helemaal niks doen.

Sta op en loop

Wanneer je achter je bureau zit is het goed om ieder half uur even op te staan, je benen te strekken een glas water te halen of even een klein rondje te wandelen. Zo blijft je lichaam in beweging. Je ziet ook steeds vaker een sta-bureau. Van die bureaus waar je op je eigen hoogte achter kunt staan en dit meer geconcentreerd werk oplevert.

Ga je vergaderen doe dit dan eens staand, ben je even de inspiratie kwijt of is de aandacht van het onderwerp weg neem dan een korte time-out of doe een energizer je zult zien dat deze booster echt werkt en direct weer de focus op de juiste plek legt.

Hoe dan ook, ontbijt voor je gaat werken, neem een break op de juiste momenten en sta eens wat vaker stil bij een gezonde wandeling. Een vitale ik begint bij jezelf.