Afgelopen week stonden 2 verontrustende dames naast me. Meneer waarom neemt u de paprika’s in uw hand, bekijkt ze en legt ze terug? Het antwoord was zeer kort en krachtig “ik zoek de vrouwtjes eruit”

De dames stonden perplex en keken met me mee. Zelfs de medewerkers van de A.G.F. afdeling wisten het niet en vonden het leuk om te weten. (A.G.F.) Aardappels, groenten en fruit.)

Wat is nu het verschil tussen vrouwtjes en mannetjes paprika’s ?

Onderaan de paprika zitten bobbels, als je goed kijkt zie je drie of vier bobbels zitten. De vrouwelijke paprika heeft vier bobbels en de mannelijke paprika heeft er drie. Niet alleen het uiterlijk is verschillend maar ook de inhoud is verschillend. Vrouwelijke paprika’s bevatten meer zaad dan de mannelijke paprika.

Waarom moet ik dit dan (w)eten.

Paprika’s zijn paprika’s maar dat is niet helemaal waar. De vrouwelijke paprika die dus meer zaadjes bevatten zijn zoeter en veel lekkerder in een salade. De mannelijke paprika’s die dus minder zaadjes bevat zijn minder zoet en daarom meer geschikt voor de warme gerechten.

Te veel pitjes gewoon even kloppen.

Wil je een paprika gemakkelijker schoonmaken klop dan een paar keer met de paprika op het aanrecht. De zaadjes schieten gemakkelijker los en kun je dan al snel en gemakkelijk verwijderen.

Let jij wel eens op de paprika of ga je dit doen? laat het mij weten.

Comments

comments

vergelijkbare berichten