• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Je voelt je zoals je je zelf voed of liever gezegd zoals jij je voelt zo eet je ook. Dat wilt niet zeggen dat je het perfecte figuur hebt maar wel dat je vol met energie zit. Toch is voeding voor de meeste een grijs gebied. Een moerasgebied waarbij we iedere keer weer verdrinken in de hoeveelheid (nutteloze) informatie die we er over te lezen en horen krijgen.

Waar kun je zelf op letten en wat zijn bekende symptomen

Bloedsuikerspiegel;

Wanneer je te weinig eet dan zal je bloedspiegel niet op peil blijven. Kortom gezegd je voelt je op het ene moment vol met energie, de andere keer heb je nergens meer zin in of ben je super chagrijnig. Hoe dan ook je bloedsuikerspiegel speelt hier een zeer belangrijke rol in. Wanneer je onder de 1300 kcal komt dan zal dat echt voor stemmingswisselingen zorgen. Nu moet je niet op kcal gaan letten want dan kun je al snel het verkeerde gaan eten en niet dat wat gezond voor je is.

Vertraagde stoelgang;

Moeite met je ontlasting of anders gezegd je kunt niet poepen of je hebt een opgeblazen gevoel. Constipatie heeft ongeveer 25% van de planeetbewoners last van. Wanneer je te weinig vezels binnenkrijgt (Geen of weinig groeten, fruit, te vaak witte pasta of witbrood dan kan dat zorgen voor constipatie. Als je meer groenten en fruit gaat eten dan krijg je al redelijk wat vezels binnen. Bonen, avocado’s, broccoli, boerenkool, spinazie, linzen en appels bevatten super veel vezels. Volkoren en speltbrood net als volkoren en speltpasta bevatten ook voldoende vezels. Je zult merken dat wanneer je voldoende vezels binnenkrijgt (25-30 gram) en je daarbij voldoende water/thee drinkt je stoelgang op gang komt en je ook geen last meer hebt van een opgeblazen gevoel.

Negatief gevoel;

Niet alleen tijdens de donkere dagen (herfst en winter) hebben mensen last van een depressie maar ook in de lente en zomer kan het negatieve gevoel ontstaan. Een van de oorzaken is een gebrek aan brandstof of liever gezegd te weinig koolhydraten. Een te kort aan koolhydraten geeft een daling in de serotonine level wat een transmitter is die aan je humeur is gelinkt. Door koolhydraten te eten zal de serotonine level weer gaan stijgen en je dus ook minder negatief reageren.
Nu is het niet zo dat je alleen maar koolhydraten moet gaan eten maar en uitgebalanceerde maaltijd zal beter werken dan dat je verschillende voedingsgroepen weglaat. Eet je dus minder koolhydraten eet dan wel de juiste (laag glycemische) koolhydraten. Daar heeft je lichaam langer plezier van.

Geen puf;

In de meeste gevallen is geen puf hebben een teken van een te kort aan ijzer. Deze krachtbron zorgt er voor dat de zuurstof door het lichaam wordt getransporteerd. Wanneer je dus een betere zuurstof circulatie hebt dan voel je je al snel fitter. Wanneer je dus ijzerrijke producten eet dan zal het energieniveau omhoog gaan. ijzer is een essentieel mineraal dat je lichaam nodig heeft om de zuurstof door je lichaam te transporteren. Heb je een te kort en mis je de energie dan zal het lichaam niet voldoende rode bloedcellen kunnen maken die de zuurstof doen transporteren. Kortom je eigen accu zal niet voldoende spanning krijgen en slecht opladen.
Ben je of denk je chronisch moet te zijn ga dan niet te lang lopen experimenteren maar laat bij de huisarts een bloedtest doen.

Hoe en wat;

Is je eetpatroon niet goed of weet je gewoon weg niet wat je moet eten dan bestaat al snel de kans dat je dat gaat eten wat bekent voor je is. Veelal is dat lekker en ongezond maar geeft het je ook nog eens voldoening. Het is belangrijk dat je een uitgebalanceerd voedingspatroon hebt die ook nog regelmaat heeft. Het lichaam is namelijk zeer afhankelijk wanneer je en wat je eet. Hoe gezonder en gevarieerder je levensstijl hoe beter je je voelt. Je krijgt meer verschillende vitamine en mineralen binnen wat er voor zorgt dat je steeds fitter wordt.

Twijfel je aan je zelf laat het mij weten dan zoeken we samen naar een oplossing die bij jou past.